Res no es mou


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 16/des/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els he conegut fa relativament poc temps. Des que es va iniciar la campanya electoral de les municipals i, amb una mica més de profunditat, des que vaig poder ser escollit com a regidor. I, amb una mica més de sis mesos, n'he tingut prou per veure que són bona gent, i que és possible trobar i establir consensos amb ells des de la discrepància ideològica amb molts punts de vista i temes de la vida política. I és per això, entre d'altres coses, que no m'agradaria ser a la seva pell aquests dies. L'un ja fa temps que va anunciar que deixaria de ser president local del seu partit i se li acosta l'hora. L'altre aquest cap de setmana té el congrés del seu, del qual no crec que calgui ser un mag per pronosticar que no en sortirà gaire content.

I ja fa uns dies que això em fa reflexionar sobre els valors que la gent d'esquerres defensem portes enfora de manera enèrgica i que moltes vegades no som capaços i capaces d'aplicar internament, dins del nostre partit, la nostra organització o el nostre col·lectiu. Reivindico que ser d'esquerres vol dir, més enllà de creure i reivindicar els valors de la justícia social, ser generós de manera sincera amb la gent que t'envolta, confiar en la feina dels teus companys i companyes del partit, ser capaç de saber apartar-te a temps i deixar que corri aire fresc perquè això beneficia la causa per la que lluites.

Els veig als dos i penso com n'ha de ser de complicat parlar de regeneració política, del necessari que és connectar amb la societat i teixir-hi complicitats, de tenir bones idees i ganes de fer coses que saps que difícilment podràs portar a terme per les inèrcies i dinàmiques internes dels partits dels quals formen part. Em fa por intuir com deuen ser de poderoses les ganes de tocar 'poder' quan veig que formen part d'estructures que fa anys i panys que tenen les mateixes cares remenant les cireres. Ser d'esquerres no crec que sigui una etiqueta. Crec que porta implícit comportar-se èticament en el teu dia dia. Després ens estranyem de certs resultats electorals, les nits de les eleccions tot són cares llargues i vinga a intentar justificar amb paraules banals que amaguin allò que tothom sabem però ens fa por afrontar.

En tot això he pensat aquests dies que sé que tenen compromisos complicats d'afrontar i, tampoc us enganyaré, és donant voltes a tot això que m'he sentit orgullós de formar part de l'organització en la que milito.

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.