L'última mentida de Bambi


  • Comparteix:

lourdes.dalmau

Lourdes Dalmau


Publicat: el 3/gen/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Acabem l'any amb una terrorífica sotragada anunciada divendres en l'últim Consell de Ministres, en comunicar-nos que Bambi i els seus amics ens havien mentit un cop més. Tot i que la ministra Salgado jurava i perjurava que l'any acabaria amb el 6%, la realitat és que el dèficit públic no serà del 6% sinó que ho serà del 8%.

ESCOLTA-HO

La gent encara no és conscient de la enorme importància d'aquest fet i com es traduirà amb patiment i misèria per a moltes famílies.

Que el dèficit no sigui el previst suposa que el nou govern incompleixi el compromís electoral de no apujar els impostos. A Catalunya, en concret, patirem un dels IRPF més alts del món, també es dóna una pujada fortíssima a l'apartat de les rendes de capital que penalitzarà l'estalvi i la inversió. Mesures que difícilment pot criticar fins i tot l'esquerra més obsoleta.

Decebuda, totalment decebuda, del fet que el resultat d'una pèssima gestió acabi representant que un cop més paguem els mateixos, les sofertes classes mitjanes que de tan espremudes perden fins i tot el qualificatiu.

Puc entendre que alguna cosa s'ha de fer, però aquesta cosa també hauria de contemplar les responsabilitats a tots els nivells d'aquells que en base a oferir un servei públic han buscat en realitat un servei als seus interessos, ja siguin individuals o de partit, en qualitat de lladres o simplement irresponsables.

Per altra banda, ajustar la dimensió de l'administració, no només a les necessitats, sinó al que ens podem permetre com a país, representa una prioritat en la situació que vivim.

A més, hem de tenir en compte que la vicepresidenta ens va advertir que les mesures adoptades divendres només són el inici del principi, i es que passar d'una reducció del dèficit de 16.500 a 36.500 milions d'euros és més del doble del que s'havia previst. Per tant, no es il·lògic pensar que en uns mesos veurem apujades d'altres impostos com l'IVA, el manteniment de l'injust i recuperat impost extraordinari sobre el patrimoni, etc.

Aquest any nou haurem d'esperar 'que ens agafin confessats'.

LOURDES DALMAU és economista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.