La mentida o frivolitat de l'alcaldessa


  • Comparteix:

maria.vila

Maria Vila


Publicat: el 9/gen/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Googlejar una mica és la millor manera de descobrir mentides. Amb un simple clic et plantes a les notícies de fa uns mesos i és fàcil seguir l'evolució d'un tema concret a la premsa.

Avui m'ha donat per remenar una mica la polèmica d'integrar Sant Cugat a la zona 1 dels FGC, cosa que ara sembla impossible perquè, segons l'alcadessa, comportaria aplicar un recàrrec a l'IBI. Es veu que això passa a tots els pobles i ciutats que hi estan integrats. I més encara: es veu que això passa des de fa poc, perquè si no és així voldria dir que CiU ens ha estat torejant tot aquest temps. Recoder n'era un ferm defensor abans de ser conseller (fins i tot va arribar a muntar una recollida de signatures), però com que sembla que de crisi no se n'havia sentit a parlar abans que CiU entrés al govern de la Generalitat, Recoder devia voler pagar-ho amb l'aire. Perquè ningú no en deia res, aleshores, que la integració a la zona 1 hauria de ser pagada per l'Ajuntament. Conesa explicava fa uns mesos a aquest mitjà (concretament el 31 de juliol del proppassat any) que aquest pagament es feia aplicant un recàrrec als impostos que paguen els ciutadans, i més endavant puntualitzava que aquest impost era l'IBI.

A mi el que m'agradaria saber és per què no hem sabut fins ara que no tot eren flors i violes quan Recoder es passejava per les estacions de FGC prometent l'oro i el moro durant la campanya electoral. M'agradaria saber també què vol dir això del recàrrec a l'IBI i com es fa a Castelldefels, per exemple, que sí que forma part de la zona. Als seus ciutadans, quan van a pagar els seus impostos, els consta a la liquidació de l'IBI que hi ha un recàrrec que, específicament, es destinarà a pagar el que convingui a ATM? Perquè, que jo sàpiga, un recàrrec vol dir exactament això, i no un augment en el tipus aplicable.

També m'agradaria saber si l'alcaldessa s'havia mirat una mica com funcionava tot això abans de fer promeses que no podria complir. Ara bé, no sé si prefereixo pensar que ho sabia i va enganyar els santcugatencs o que no es va molestar a esbrinar-ho. Entre la mentida i la frivolitat mai no he sabut què triar.

MARIA VILA és estudiant de Dret



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.