Sense justificació


  • Comparteix:

lourdes.dalmau

Lourdes Dalmau


Publicat: el 10/gen/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sovint em retreuen com exagerat el convenciment que manifesto sobre la gran corrupció que hi ha dins de la classe política. I és que després d'una ens en sorprèn una altra, l'última la produïda per l'exdirector general d'Ocupació de la Junta d'Andalusia, Francisco Javier Guerrero, que ha estat denunciat pel seu xofer, que ha declarat a la policia que eGuerrero ha gastat part dels recursos públics en cocaïna, festes i copes, entre d'altres.

Però la llista dels darrers anys és força llarga, a Catalunya i a la resta d'Espanya, ens assabentem d'allò que sura a través dels mitjans de comunicació, però això no garanteix que el que hi ha a sota sigui nul o insignificant i els mitjans de control no acaben de funcionar.

Diumenge, al programa '30 minuts' de TV3, tractaven la qüestió dels aeroports (Lleida, Múrcia, Ciudad Real, Castelló...) i deien que tenim el doble d'aeroports que Alemanya, país amb molta més població i renda per càpita que Espanya. La conclusió a la qual arribo és que es van realitzar grans obres sense necessitat alguna. Aleshores em pregunto: per què?

Per què generar tota aquesta feina sense justificació? Això em recorda la intervenció d'un ciutadà en un mitja de comunicació quan plantejava la gran quantitat de polítics amb voluntat de servei als altres però cap voluntari per ser el president de l'escala del seu pis.

Quan parlem d'aeroports podríem parlar d'altres intervencions públiques de tota mena no justificades, de vegades fora de l'àmbit propi de l'actuació pública, des de palaus de la música fins centres d'emergències descomunals passant per presons com la de Figueres. Ara bé, que no ens agafi un infart segons a on i a quina hora, que potser ens hauran de traslladar amb ambulància sense poder pagar el peatge.

LOURDES DALMAU és economista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.