Reciclem?


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 18/gen/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les darreres setmanes la Generalitat de Catalunya ha engegat una campanya perquè adquirim l'hàbit de reciclar els nostres residus, indicant que és la nostra responsabilitat.

No hi ha cap dubte que és una campanya que cal fer-la i que cal que cadascú de nosaltres ens conscienciem de la problemàtica, però sense obviar aquest hàbit, sinó tot el contrari, considero que n'hi ha un altre que podríem considerar anterior al fet de reciclar: és la correcta utilització dels aliments.

Que vull dir amb això?
- Comprem el que necessitem o sempre ens enduem a casa alguna cosa més, per si de cas!
- Parem atenció a les dates de caducitat dels productes que tenim a la nevera o al rebost?
- Què fem amb el menjar que ha sobrat d'un àpat? El llancem o l'aprofitem els dies següents, ja sia tal qual l'hem cuinat ja sia fent ús d'aquelles receptes que tant utilitzaven les nostres àvies i que d'un munt de sobres en feien un 'platet' excel·lent?

Si de la mateixa manera que tenim els diferents recipients per posar els tipus de residus, en posem un per només els aliments que llancem (perquè ja no 'fa bona cara', perquè fa uns dies que ha caducat, perquè...) ens quedaríem sorpresos de com de ràpidament s'omple i de la quantitat de coses en bon estat que llencem, en un món amb prop de 1.000 milions de persones passant gana.

'De tots els animals de la creació, l'home es l'únic que beu sense tenir set, menja sense tenir fam i parla sense tenir res a dir'.
John Ernst Steinbeck (1902-1968. Novel·lista nord-americà, guanyador del Premi Nobel)

TON MARIMON és coordinador del comitè d'Intermón Oxfam a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.