Foc a les banyes


  • Comparteix:

lourdes.dalmau

Lourdes Dalmau


Publicat: el 24/gen/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quina pena! Una persona de 45 anys ha resultat morta com a conseqüència d'un pobre animal, embogit per les flames en les banyes, que arramblava amb tot allò que trobava.

ESCOLTA-HO

Ha passat a Castelló, però hauria pogut passar a casa nostra perquè el Parlament va aprovar el que coneixem com blindatge dels correbous com a mostra de la nostra cultura.

Em costa entendre aquest concepte de 'cultura'. Jo sempre he associat aquesta paraula a la educació, al coneixement, a la recerca de la bellesa, al bon gust, a la delicadesa...

Els correbous més que cultura em recorda a tradició, i no totes les tradicions són lloables ni mereixen el nostre reconeixement ni protecció. És més, tradicions com aquesta on es fa patir un animal per distracció del poble m'apropa més que res al concepte de caverna, a un temps primitiu en què la falta de coneixement i cultura ens feia creure en supersticions i bruixeries. Desitgem que aviat aquells que comparteixen amb nosaltres l'entorn no hagin de patir la brutalitat que a vegades manifesta l'ésser humà per la seva falta de sensibilitat.

M'agrada veure la participació de les persones en mostres de respecte i estimació cap als animals. Com la que vam gaudir, diumenge, darrere del Monestir amb la celebració de Sant Antoni, patró protector dels animals.

LOURDES DALMAU és economista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.