Només volen treballar


  • Comparteix:

ignasi.bea

Ignasi Bea


Publicat: el 27/gen/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No parlaré dels grans beneficis que té HP any rere any. No diré que el 2010 va ser el cinquè any amb beneficis rècord. No qüestionaré que tinguin un 30% de treballadors subcontractats mentre els seus Directors executius reben indemnitzacions obscenes quan dimiteixen o són acomiadats: Leo Apotheker va ser acomiadat a finals de 2011 -després de no haver arribat a l'any dirigint l'empresa- i va rebre prop de 10 milions de dòlars i 156.000 accions; Mark Hurd, el seu predecessor, va sucar una mica més: 12 milions d'euros trinco-trinco i 16 en accions de la companyia després d'haver dimitit arran d'un escàndol sexual.

Parlaré dels i les treballadores que estan acomiadant arreu de l'Estat, també a Sant Cugat. Treballadors que, a diferència d' Apotheker i Hurd, arriben a casa amb les butxaques buides i amb un futur incert. Des de la tardor de 2011 a HP s'està produint un degoteig d'acomiadaments (26 a tot l'Estat de moment) i la companyia, a diferència d'altres països europeus on està arribant a acords per evitar els acomiadaments, no sembla tenir cap intenció de pactar i prefereix tirar pel dret, amb l'únic objectiu de maximitzar més i més els seus beneficis.

Els treballadors i treballadores d'HP no demanen privilegis, ni accions, ni indemnitzacions. Demanen poder treballar i que, enmig de la pitjor crisi econòmica en molt de temps, no els deixin amb una mà la davant i l'altra al darrere. Demanen que no els acomiadin de manera improcedent i innecessària.

I em titllaran de demagog, però faig números i sabeu què veig? Que si s'haguessin estalviat -només una mica, eh!- les indemnitzacions milionàries, ara no només no caldria acomiadar treballadors, sinó que podrien millorar les condicions dels que ja tenen i, fins i tot, contractar-ne més. Això, però, suposo que no va amb ells.

Això és el capitalisme. Això és el que toleren els nostres governs. Això és el que avui està passant a HP, el que passa fa temps a Delphi i Sharp i el que, tard o d'hora, ens passarà a tots i totes. Si no fem quelcom per canviar-ho d'una vegada per totes, és clar.

IGNASI BEA és regidor de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.