Renovació al PSOE


  • Comparteix:

lourdes.dalmau

Lourdes Dalmau


Publicat: el 7/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El PSOE ja ha estat renovat, modernitzat diria jo, perquè tant se val si hagués guanyat Chacón o Rubalcaba, ja que tots dos són cares de la mateixa moneda i al PP ja li està bé.

Difícil situació la del PSC que, a més d'arrossegar l'enorme desgast del PSOE, pateix la seva crisi interna de definició.

De la mateixa manera que el PP a Catalunya i al País Basc ha de compartir el seu espai electoral amb altres partits de dretes, podria ser que, fruit d'aquesta situació del PSC, hi hagués una major fragmentació de l'esquerra a Catalunya amb conseqüències evidents per a tot l'espectre polític i, en especial, beneficiant de manera molt directa a CiU.

Potser la candidatura guanyadora de Rubalcaba representa el conservadorisme del PSOE enfront de la joventut de la perdedora, però els dos casos són del passat govern Zapatero, cosa que no dóna massa credibilitat pel que fa a l'èxit que poden tenir per tal d'encarrilar el partit a cotes més notables.

Remarcable sens dubte el nou president, l'andalús Jose Antonio Griñán, al qual se'l reforça per encarar amb empenta les properes eleccions andaluses encara que recaiguin en part sobre la seva responsabilitat presumptes irregularitats com el cas dels ERO o fons de rèptils.

En qualsevol cas, el partit socialista transitarà per un llarg desert fins que sigui capaç de representar una autèntica alternativa al Partit Popular.

D'altra banda, el PSC sembla desubicat dins d'aquest PSOE en el qual ha perdut influència. També aquí s'haurà d'anar definint per trobar el seu lloc, tot i que han d'aparèixer veus amb capacitat de fer autocrítica i validar accions encara que no es prenguin en el si del seu partit. Aquesta actitud seria un bon punt de partida per trobar el camí a seguir.

LOURDES DALMAU és economista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.