Comentaris


  • Comparteix:

lourdes.dalmau

Lourdes Dalmau


Publicat: el 14/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta setmana m'agradaria comentar diverses notícies que m'han cridat l'atenció. La primera és la que es va produir amb l'entrega dels premis Gaudí, que considero una llàstima que uns esforços en recursos, temps i assistència d'autoritats per tal de donar prestigi i reconeixement al premi, acabin per impactar en els mitjans de comunicació per la presentació grollera i mal educada dels esquetxos parodiant situacions que no venien al cas o, segons el meu parer, no eren les més apropiades. Mala decisió dels responsables si el que volen és donar renom i notorietat a l’acte.

ESCOLTA-HO

No va ser menys impactant la notícia de la sentencia que ha rebut el ja exjutge Garzón, que ha estat inhabilitat a causa de prevaricar en la instrucció del judici de la Gürtel en permetre escoltar les converses entre advocat i client en dependències penitenciàries. Em molesta sentir que la raó de la seva situació és per la persecució dels delictes del franquisme quan aquesta causa encara està pendent de resoldre. I és que sembla que hi hagi una voluntat en confondre tots el temes i fer-ne un de genèric on es valori tota una trajectòria professional que sens dubte inclourà llums i ombres. Lluny d'això, el Tribunal Suprem veu una causa i es pronuncia exclusivament sobre el cas. De la composició del tribunal reforçat cal dir que el mateix Garzón va vetar i aprovar els seus membres, que no van tenir dubte en dictaminar per unanimitat la seva culpabilitat.

Una altra qüestió seria veure si el nostre ordenament jurídic és excessivament garantit pels imputats o no, però aleshores el que procedeix és canviar la llei, mai prendre-la pel nostre compte. Fins aleshores haurem de sotmetre'ns a la vigent.

Finalment, divendres es va aprovar l'esperada reforma laboral que, tot i que ja s'han manifestat posicions favorables i contraries, sembla que pot facilitar la reducció de la llarga cua d'aturats. I és que, en èpoques de crisi els treballadors, han de saber baixar esglaons de l'escala dels drets si és que volen mantenir-la dreta per algun dia tornar-ne a pujar.

LOURDES DALMAU és economista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.