Grècia: un mirall on fa por reflectir-se


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 17/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El país on va néixer la democràcia crema encès per la ràbia d'una multitud de gent jove i no tan jove que veu com els han robat el present i molt probablement el futur.

Grècia crema fruit de la cobdícia d'uns quants i la resta d'Europa sembla que ens ho mirem sorpresos. De debò ens estranya ? O és que allò que realment ens fa por és que l'ira grega obri els ulls d'altres països que no són tan lluny del seu nivell de 'decadència'?
Grècia crema perquè ja fa molt de temps que li van aplicant una 'medicina' que tan sols perjudica qui menys culpa té del fet que es trobin en aquella situació, on només els han permès decidir entre el desastre o la catàstrofe.
L'últim i meravellós disc del Feliu Ventura ens diu en una de les seves cançons que 'les nostres preguntes són incendis que les vostres respostes no saben apagar. I encara feu cara de sorpresa quan un cor inflamable desborda el seu batec ?'
Doncs això: de debò és cert que l'única solució possible a tot plegat és reduïr la despesa pública, aplicar l'austeritat mal entesa, fer reformes laborals que ens fan recular un grapat d'anys enrere o retallar drets socials fins a deixar-los en la mínima expressió ?
Potser les solucions davant l'actual situació no vindran de discursos incendiaris. Però tampoc no hem d'oblidar què i quí ens ha dut fins aquest atzucac i aquells que els han legitimat amb les seves polítiques. Grècia crema i és damunt d'aquestes cendres que hem de ser capaços i capaces de construir alternatives cohesionadores que ens portin a un nou model econòmic molt més just.
'I si un dia és enemiga la vereda
I és difícil avançar
No descanses, ni claudiques, ni t'entregues,
I al final venceràs.
La victoria està en no regalar-se a un amo
Ni rendir-se a l'opressor'
Paraula de Feliu Ventura
GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.