Previsible i descomptada


  • Comparteix:

lourdes.dalmau

Lourdes Dalmau


Publicat: el 21/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Diumenge es van produir un conjunt de manifestacions a les principals capitals espanyoles en contra de la reforma laboral. Era previsible que els treballadors, sindicats i fins i tot partits polítics de l'oposició convoquessin la protesta per la pèrdua de determinats drets dels treballadors que veuen com la seva situació laboral es torna cada cop més insegura i inestable.

ESCOLTA-HO

Tanmateix, el govern perquè l'havia prevista, ja la tenia descomptada, per tant no crec que la presència de la gent al carrer variï substancialment la seva posició al respecte.

Els treballadors tenen raó quan pensen que per poder tenir un projecte vital de futur amb un alt grau de compromís han de poder gaudir d'una determinada estabilitat i seguretat en els seus ingressos i això no sembla compatible amb la nova reforma laboral. A més han tingut una actitud responsable amb les empreses en triar un festiu per expressar el seu enuig.

Però el fet és que hi ha més de cinc milions d'aturats i aquests més que del futur s'ocupen del present i per tant, segurament estan disposats a acceptar una normativa laboral menys favorable però més propera a la dels països europeus i poder aconseguir un lloc de treball encara que sigui a precari.

Enguany, les expectatives no són millors, l'economia sembla que seguirà en recessió per tant els comptes no podran millorar com tampoc ho faran els llocs de treball. Establir mesures perquè el teixit empresarial pugui resistir la situació és la millor decisió que és pot prendre encara que no la única, la reforma financera, la judicial, la millora educativa, alliberar les traves als empresaris... Són imprescindibles per canviar quan abans possible la tendència.

LOURDES DALMAU és economista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.