El partit contra la fam ha de guanyar-se encara a l'Àfrica de l'oest


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 29/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns dies es va jugar la Copa Africana de Nacions. Amb aquest motiu, jugadors de la seleccions de Senegal, Burkina Faso, Níger i Mali (com Seydou Keita del Barça) s'han compromès a guanyar el partit de la fam al Sahel sumant-se a la crida per demanar a la comunitat internacional que actuï ràpidament i que incrementi la seva acció per prevenir un empitjorament de la crisi alimentària que s'acosta a la zona.

ESCOLTA-HO

En aquesta línia s'ha manifestat el futbolista senegalès i actual jugador del Newcastle United, Demba Ba: 'És el nostre deure comprometre'ns per garantir que la fam no sigui una opció en el segle XXI. Tots nosaltres hem d'actuar amb determinació i coratge per defensar als nostres germans i germanes al llarg i ample del Sahel'.

Estem davant d'un context en què, segons les estimacions oficials, el nombre de persones que necessitarà assistència, en els propers sis mesos, s'apropa als 11 milions i els recursos necessaris amb els quals poder donar una resposta són de l'ordre de 700 milions d'euros,

Entre els factors que han provocat el preocupant escenari al Sahel, destaquen principalment les baixes precipitacions, que van provocar una caiguda del 25% en la producció de cereals en l'última collita, així com la pujada del preu dels aliments que ha estat de fins un 90% si es compara amb la mitjana dels últims cinc anys.

Aquesta zona de l'Àfrica occidental és vulnerable crònicament a les amenaces externes, com la sequera. Davant d'aquest context, les ONG com Oxfam demanen inversions a llarg termini per incrementar la resiliència de les comunitats amb les quals poder fer front a les males temporades, amb la finalitat de prevenir futures crisis.

'La intel·ligència consisteix no solament en el coneixement, sinó també en la destresa d'aplicar els coneixements en la practica.'

Aristòtil (384aC-322aC. Filòsof grec)

TON MARIMON és coordinador del comitè d'Intermón Oxfam a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.