L'Assemblea Nacional Catalana


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 2/mar/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns dies vaig parlar en aquesta columna de la importància que té el fet que sigui la societat civil, la gent del carrer, la que faci passos cap al dret a decidir que tenim com a nació al marge del que digui o faci el partit polític majoritari i que mana al Principat.

Doncs bé, el cap de setmana que ve, el dissabte 10 de març, en tenim un exemple. Un grup de persones molt nombrós ha decidit agafar el brau per les banyes. I no s'estan per poc: han llogat el Palau Sant Jordi per celebrar la constitució formal de l'Assemblea Nacional Catalana. Prop de 8.000 persones s'hi trobaran per debatre sobre unes ponències que volen ser una eina de treball que acabi bastint una majoria social que provoqui que, més d'hora que tard, els partits polítics de casa nostra es vegin obligats a moure fitxa en la proclamació de la independència.

Han estat molts mesos i anys de feina, d'anar creant xarxa ciutadana, de buscar complicitats, de construir arguments per anar convencent a cada cop més gent, d'anar creant assemblees arreu del país... I allò que realment té mèrit és haver aconseguit que tot això hagi quedat al marge de qualsevol partit polític. Això és el dret a l'autodeterminació: voler fer una cosa i fer-la sense demanar permís a ningú perquè saps que allò que estàs construint és lícit, és just.

Pots estar en desacord amb l'estratègia que segueixen, pots entrar a discutir que els teus passos a l'hora d'obtenir la independència són uns altres, pots valorar que és un procés que, al menys de moment, oblida una part de la nació. Posats a trobar-hi objeccions, de ben segur que es poden trobar moltes. Però, i què?

El que no se'ls hi pot negar és la seva capacitat d'haver sabut mobilitzar molta gent, de ser molt i molt constants en el treball, d'haver anat fent feina de formigueta fins aconseguir que un dissabte de març prop de 8.000 persones, un munt d'entitats culturals i personalitats polítiques d'arreu del món es reuneixin al Palau Sant Jordi.

Des de la distància perquè no m'hi he involucrat però amb el sentiment de proximitat que et dóna saber que allò que s'hi debatrà és allò pel que fa molts i molts anys que milito en l'independentisme, vull felicitar a tot aquest grup de gent que ha estat capaç de parir una cosa així. L'exercici d'autodeterminació que aquell dia tindrà lloc a Barcelona de ben segur que serà un pas fonamental en el camí cap a la llibertat.

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

COMENTARIS

No són vostès antimonàrquics, què fan parlant de Principat? El seu independentisme romàntic, te menys fonament que el seu discurs, que ja es dir... I després de l'Assamblea Nacional què ve? La presa de La Bastille? Vostès diràn el que vulgin però el tuf del Sant Jordi el 10 de març no tindrà res de democràtic.

Estanislau Vives Serra. Enviat el 6/mar/12


Sr estanislau. Vosté està molt mal informat, potser ha d'ampliar les seves lectures. Vicent Partal en el seu llibre "ÉS molt sencill,digueu.li catalunya" dona la justificació per a dir-li principat al que vosté anomena catalunya i no té res a veure am la monarquia. I a més a més em prenc la llibertat de dir-li que no hi ha més democràtic que un conjunt de gent treballant pel que volen. Ara sap, estic content per que els atacs de gent com vosté em referma que el camí és el correcte. i con diu el quijote "ladran, luego cabalgamos".

vicenç valls i mercadé. Enviat el 6/mar/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.