Kony 2012


  • Comparteix:

lourdes.dalmau

Lourdes Dalmau


Publicat: el 13/mar/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Potser el que escau considerar en aquesta columna és la manifestació d'aquest diumenge passat, en què els sindicats valoraven les seves forces de cara a la vaga general que tenen convocada per al dia 29, tot i que algun sondeig revela les poques ganes que tenen les masses de sortir al carrer. També podria avaluar la conveniència de manifestar-se justament el mateix dia que els que recorden aquesta data per la desgràcia de l'aniversari de la massacre del 11 M.

ESCOLTA-HO

Però el que avui vull posar de relleu no són aquestes convocatòries sinó la força de la xarxa que creix com un tsunami, impactant directament sobre el seu objectiu. M'estic referint a l'esforç de la ONG Invisible Children, que amb la creació del vídeo 'Kony 2012' ha posat en el seu punt de mira al criminal ugandès Joseph Kony, que durant anys ha anat reclutant infants per utilitzar-los com a carn de canyó ja sigui com a soldats o esclaus sexuals destruint per sempre més el futur d'aquestes persones.

Aquesta organització pretén fer visibles a aquestes criatures de tal manera que si som conscients no restarem indiferents. Personatges de reconegut prestigi en el seu àmbit han donat suport a l'organització, des de Warren Buffett fins a Lady Gaga, ja que es tracta d'un moviment transversal.

Tant de bo la xarxa compleixi la seva finalitat i aconsegueixi detectar i identificar aquest miserable per portar-lo davant de les Corts Internacionals per aplicar-li la justícia amb tot el rigor que es mereix. Seria magnífic, un autèntic canvi real, una porta que s'obriria a l'esperança d'un món millor, que a causa del esforç de les xarxes socials s'aconseguís la detenció d'aquest criminal.

Hi ha detractors que mantenen que la situació a Uganda ja és diferent, que Kony no es troba al país o que ja no segresta nens, però aquesta critica no és l'important, sinó el que compta és la mobilització sense precedents de la humanitat en resposta a un fet com aquest.

LOURDES DALMAU és economista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.