Sense esperança


  • Comparteix:

lourdes.dalmau

Lourdes Dalmau


Publicat: el 27/mar/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Buf! Els resultats de les eleccions autonòmiques no han estat el que més convenia al PP. Per una banda, la participació no ha estat cap èxit, ni a Andalusia ni a Astúries, cosa que no és d'estranyar si, com diuen les enquestes, la població cada cop està més allunyada de la política perquè, entre d'altres raons, els polítics, més que resoldre els problemes, els creen.

ESCOLTA-HO

De totes maneres, i atenent en primer lloc als resultats andalusos pel seu pes dins del context espanyol, he de confessar la meva sorpresa ja que esperava una majoria absoluta del PP després de més de 30 anys de govern dels mateixos i dels últims escàndols que van portar a la presó alguns dels càrrecs. Em pregunto què ha de passar a Andalusia perquè després de tenir la taxa d'atur més alta de Espanya no hagin forçat un canvi. Realment estic sorpresa; no ho entenc... Quina victòria més amarga, la del PP andalús! Què passarà ara? S'aclariran els dubtes que hi ha sobre les accions del govern anterior? No hi ha esperança d'un canvi que dinamitzi i modernitzi aquella comunitat? Ha arribat Andalusia com a societat a un punt sense retorn autocondemnant-se al clientelisme dels seus ciudatans i a la paràlisi de la seva societat?

Quant a Astúries, el resultat era més esperat, pràcticament no canvia si no és per castigar el FAC d'Álvarez-Cascos, el qual, amb una falta de responsabilitat segons el meu parer, va portar la seva comunitat a perdre temps i diners en unes eleccions que més o menys manté els resultats i obligarà a pactar amb qui hauria de ser natural que hagués pactat.

Ara és l'hora de Rajoy. Tot el que havia de passar ja ha passat. No hi ha més temps per perdre. Els pressupostos han de sortir i les mesures que estiguin preparades s'han d'aplicar incloses les reestructuracions d'aquelles comunitats que no siguin viables.

Finalment, si analitzem la vessant internacional, aquests resultats no seran ben rebuts per la premsa econòmica mundial, que els interpretarà com a factor d'inestabilitat, de divisió i crítica del conjunt de la societat espanyola davant de les mesures del govern. I tot això a les portes de la vaga general que tenim per davant i recent en el passat l'enorme desprestigi que ha suposat per a Espanya la desviació del dèficit públic de l'any 2011. Una situació que, segons la meva opinió, encara no s'ha valorat en tota la seva transcendència.

LOURDES DALMAU és economista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.