Altres coses …


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 30/mar/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Feia temps que li donava voltes i finalment m'he decidit. Una mica cansat d'haver d'estar sempre pendent del que diu o escriu l'adversari polític per dir o escriure el contrari; una mica cansat d'haver d'escriure o dir coses moltes vegades des del 'no', he pensat que, encara que sigui de tant en tant, va molt bé escriure des del 'sí', des de tot allò que ens ofereix la vida i el nostre entorn de positiu i que molts cops no tenim prou temps de valorar.

Ho reconec: més d'una vegada, en els plens municipals, desconnecto dels debats (l'Alba i l'Aniol ja m'ho diuen !) i me'n vaig 'lluny' mentre em relaxo pensant en coses positives, alegres, divertides. És cert, em costa seguir al cent per cent debats amb posicions prefixades, en els quals és pràcticament impossible convèncer l'altre. I en un d'aquests 'viatges' estava que vaig anar pensant en el gran SÍ a la lluita que suposa la manifestació de més de 50.000 persones a Mallorca per defensar l'ús social del català a les Illes; el SÍ a les ganes de saber coses amb què ens vam trobar no fa gaire la gent de la CUP quan se'ns va convidar a una escola municipal de la ciutat a explicar davant de cent nois i noies de setze anys la nostra experiència en política municipal; el SÍ a l'estètica i al bon gust que suposa veure jugar al Barça, molt per sobre dels títols que pugi guanyar o deixar de guanyar; el SÍ que se'ns dibuixa a la cara a la Maria i a mi quan veiem la Bruna com comença a intentar caminar, a dir coses i veure que cada cop està més divertida; el SÍ a l'optimisme i la valentia que hi ha en la Meritxell, aquella mare de Rubí que no ha parat fins aconseguir que les seves dues filles siameses (la Marta i la Núria) han estat operades i ja puguin fer vida normal; el SÍ a les ganes de viure que hi ha en l'increïble relat d'en Hiroshi Nakamura, supervivent d'Hiroshima quan era un nen, després de patir cinc càncers diferents, d'infeccions a la pell i que ara volta pel món fent xerrades sobre la 'gràcia' de les armes i l'energia nuclear; fins i tot el 'SÍ interruptus' que sembla que ha fet definitivament (?) CDC en el seu darrer congrés, en el qual ha decidit afegir-se a una transició nacional i a un procés de ruptura democràtica que la societat civil ja fa molt de temps que va iniciar i que no té aturador.

En fi, que enmig de tanta crisi, tip d'haver d'aguantar demagògies i hipocresies al voltant d'atacs a seus de partits polítics i tip de reformes laborals profundament injustes, crec que és sa que de tant en tant ens escapem de la 'bombolla política' per parlar de coses que s'escapen de la nostra petita realitat.

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

COMENTARIS

Bon article! No estic d'acord amb tots els seus sí, però ho estic amb la majoria -i són els que considero més importants-. Moltes gràcies per parlar de coses maques; fins i tot es podia haver estalviat el lament final, que deixa un mal regust, sobre tot perquè és molt fàcil queixarse d'hipocresies al voltant d'atacs a seus de partits quan no t'has de queixar dels propis atacs...

Josemaría Carreras Guixé. Enviat el 30/mar/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.