Per una nova política d'habitatge


  • Comparteix:

albert.royo

Albert Royo


Publicat: el 9/abr/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Cugat és un dels municipis que, de fa temps, més ha invertit en habitatge social al nostre país. És un fet del qual ens podem sentir orgullosos. L'administració pública i, en aquest cas, la més propera al ciutadà ha sabut reaccionar davant de la situació que patien moltes famílies, joves i grans que, en ple boom immobiliari, no podien accedir a un habitatge digne.

Ara, però, la situació ha canviat radicalment. La bombolla immobiliària ha esclatat i hi ha centenars de milers de pisos buits als nostres pobles i ciutats. Crec que és hora de replantejar-se la política pública d'habitatge. No té cap sentit que Promusa segueixi construint pisos quan hi ha tants habitatges buits a Sant Cugat. Per què no pactem amb els promotors privats un règim públic de lloguer? Ells trauran un benefici d'una inversió que no amortitzen, l'Ajuntament podrà seguir oferint habitatge públic a la gent que ho necessiti i deixarem de devorar més territori.

Un bon lloc per començar a replantejar-se aquesta política és la promoció Francesc Macià V, on Promusa vol construir dos edificis d'estètica 'moderna' de planta baixa més quatre alçades davant del Monestir, entre els carrers de la Creu i d'Orient. Aquesta promoció pública rebentarà visualment l'entorn, ple de cases tradicionals de planta baixa més una o dues alçades i a pocs metres del Monestir medieval, al mateix temps que constituirà una muralla entre els dos costats de l'avinguda Francesc Macià i donarà continuïtat a una política d'habitatge poc raonable.

ALBERT ROYO és politòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.