Ous i elefants


  • Comparteix:

lourdes.dalmau

Lourdes Dalmau


Publicat: el 17/abr/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La normativa europea sobre benestar animal obliga les explotacions ramaderes d'aus per a la producció d'ous destinats al consum a adaptar les seves instal·lacions de manera que els animals puguin disposar d'un espai que eviti l'amuntegament en què es trobaven fins ara i que suposava un maltractament evident.

De fet, la directiva europea arranca del any 2000 i és a partir del 2012 quan finalitza el termini pel seu compliment. Lamentablement no tothom ha fet els deures i el comissari europeu responsable està preparant expedients informatius que és el primer pas per procedir a les sancions si escauen.

Tenint en compte que el 64% dels europeus són sensibles al benestar dels animals que ens acompanyen i alimenten encara (trobo laxa) la normativa, que hagin deixat passar tant de temps, més de deu anys, per a la seva aplicació i que aquelles gallines que es dediquen a la posta per a la cria no gaudeixin incomprensiblement dels mateixos drets que les seves parentes.

Tots els animals haurien de tractar-se de manera humanitària sigui quin sigui el destí assignat. Aquest fet forma part d'un llarg camí de sensibilitat cap a un comportament de respecte envers els animals.

Això em fa pensar amb la cacera del passat divendres on el Rei va patir una fractura de maluc quan anava a perseguir innocents elefants i altres bèsties que campaven pels seus territoris. Em pregunto si no hi ha altra activitat més urgent i important que anar a estresar i intranquil·litzar la pau d'aquests animals per finalment matar-los. La veritat és que el monarca ha estat totalment desafortunat per diferents raons: com la situació del país que pateix una crisi econòmica brutal, perquè potser podria ser útil en reconduir la crisi de Repsol a l'Argentina; perquè les seva condició física, com ha quedat demostrat, no és ni era la millor; perquè el cost, ni que s'ho pagui privadament, representa una ostentació inapropiada en els temps que corren... En fi, no hi ha ningú que aconselli al Rei? O ja no es deixa? Mai he estat monàrquica i sí 'joancarlista', cosa que m'hauré de replantejar en veure la poca sensibilitat mostrada.

LOURDES DALMAU és economista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.