Smart City? La discoteca 'Els avions' no ha pagat el lloguer que deu a l'Ajuntament des de 2005


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 25/abr/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des del moment en què la nostra ciutat va començar a créixer i des de la planificació del pacte del creixement, el canvi d'emplaçament de la discoteca Chic va ser un objectiu per a la majoria dels partits polítics. L'arribada de veïns i veïnes cap als afores de la ciutat va fer que allò que era l'extraradi es convertís en una zona central.

El PSC va donar suport que hi hagués una modificació urbanística per tal que l'ús d'oci present a la discoteca es pogués modificar a ús hoteler i per tant que hi hagués un canvi d'activitat en aquesta zona.

Aquesta modificació implicava que els propietaris abandonaven l'activitat i que a canvi aconseguien una plusvàlua en el canvi d'ús i activitat. Considerem que era un canvi prou profitós per l'activitat empresarial i per a la ciutat.

Malgrat tot, el govern de CiU (Alcalde Lluís Recoder, Mercè Conesa Tinent Alcalde Territori -urbanisme-) van pactar un reallotjament de l'activitat de discoteca en la zona anomenada Els Avions (carretera de Rubí).

Com es va fer aquest 'allotjament'? Es va fer una adjudicació directa (sense concurs públic) a l'empresa propietària de l'antic Chic per 40 anys.

Des del PSC vam mostrar la nostra oposició en com es va fer la valoració del lloguer, vam advertir que portaria problemes i van estar en desacord en la manca de concurs públic i per entendre que el canvi d'ús ja era un benefici prou just. Es tractava d'un lloguer anual d'uns 200.000 euros anuals... i, a veure, 1.600 euros al mes no està malament i és prou barat per tota la zona que implica, oi (i a més comptant amb la plusvàlua de l'hotel)? Ah! Cal recordar que si es va adjudicar era perquè era nostre: la zona dels avions adjudicades són terrenys municipals.

Ens vam queixar: rodes de premsa, plens, etc., però com sempre el temps passa i el que diuen els polítics no interessa i no surt d'allà on ho dius.

El passat dilluns el govern de CiU va presentar al ple un acord reconeixent que els llogaters de la zona de Els Avions no han pagat MAI el lloguer que tocava i emparant-se en accions judicials de 2010 exigeixen el pagament en 15 dies o hauran d'abandonar l'espai.

Des de l'any 2005 no han pagat tot el lloguer que devien. Els ciutadans de Sant Cugat hem deixat d'ingressar 1.300.000 d'euros i el govern de CiU no va fer cap acció fins passat l'any 2008 i no ha estat dins 2012 on sembla que es podrà corregir la situació.

Imagineu que teniu un pis en lloguer... si quan arriba el primer mes no et paguen què fas? Reclames, oi? I el segon mes, i el tercer, i el quart? I més de tres anys?

Posant-nos seriosos:

Què passarà si l'empresa que va ser adjudicatària està en fallida i desapareix? On aniran a parar el 1,3 milions d'euros? És possible que passi...

Qui va decidir no reclamar en temps i forma i per què?

On estan les responsabilitats polítiques d'una actuació nefasta per a la nostra ciutat?

Retallades? Feu propostes sense dir d'on sortiran diners? Les esquerres són un quixot?

Teníem raó el 2005 i exigim responsabilitats i respostes.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.