No tenen vergonya


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 4/mai/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja fa uns quants plens municipals que, cada vegada que surt el tema de les retallades, l'Ignasi Bea, regidor de la CUP, acostuma a donar possibles solucions per intentar evitar que es retalli en despesa social (sanitat, educació...). Un dels exemples que acostuma a posar és el de la despesa militar. És aleshores quan els regidors i regidores del Partit Popular ens miren amb cara de 'Ya están los de la CUP con su demagógia sobre el ejército...' (Desconec si pensen en castellà, però no m 'hi jugaria un pèsol. I que consti que no és cap crítica, que cadascú pensa en la llengua que vol).

Doncs bé, llegint el diari Ara d'aquest dilluns em van venir al cap molts dels arguments que hem anat treient en diferents plens i em va venir, de sobte, un atac de 'demagògia' que em va fer caure de cul a terra. Resulta que mentre els pesats i pesades d'esquerra plantegem retallar en aspectes diferents de l'educació, els serveis socials o la sanitat, el ministeri de Defensa espanyol té un forat en despesa militar de 27.365 milions d'euros, un forat que ve del 1996 i que l'han de pagar abans del 2025. La notícia - i vull felicitar al Joan Rusiñol i al Roger Tugas - diu literalment que 'la quantitat equival a 2,7 punts del PIB, a gairebé el triple de la tisorada que les comunitats autònomes hauran de fer en despesa social i a deu cops el que preveu recaptar Mariano Rajoy amnistiant defraudadors'. I quan ens ensenyen els pressupostos resulta que veiem que les retallades en despesa militar són ínfimes si les comparem amb les retallades socials. I tot això es barreja amb el salt que ha anat fent el senyor Pedro Morenés des del 1996 del ministeri de Defensa espanyol a l'indústria militar i d'aquesta novament al ministeri de defensa espanyol.

Algú em pot explicar, amb un mínim de coherència, per què l'Estat Espanyol necessita un Caça EF-2000, helicòpters de guerra NH-90, helicòpters de combat Tigre, tancs Blindats Leopard 2E i un llarg etcètera? Algú em pot explicar de qui carai s'ha de defensar Espanya? O a qui vol atacar? Algú em pot explicar per què quan es negocien pressupostos mai es posa aquest tema damunt la taula?

Dades que escandalitzen, que fan passar vergonya, que l'únic que provoquen és ganes d'engegar tot aquest món d'hipocresies i mentides a fer punyetes.

Que mai caigui a les meves mans una 'retallada', pel que pugui ser...

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.