La seva medicina


  • Comparteix:

lourdes.dalmau

Lourdes Dalmau


Publicat: el 8/mai/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tots els divendres, després del Consell de Ministres, tenim notícies que afecten el camp polític i social. Aspectes que, en més o menys intensitat, van limitant-nos els nostres drets en interès edl sanejament dels comptes públics.

ESCOLTA-HO

Les retallades són profundes i genèriques. Des del govern de Catalunya, s'accepten i comprenen, ja que ells ja han estat pioners en aquestes tasques d'adequar les despeses a les capacitats econòmiques del país. De fet, no els queda altre remei ja que actualment el deute català té la qualificació de quasi escombraria i en aquesta situació és impossible trobar una font de finançament a un cost raonable.

Per tant, es pot entendre la posició del nostre govern. El que resulta més difícil de comprendre és el rebuig d'una proposta com la de reduir l'administració en aquells llocs on no és lògic sostenir-la. M'estic referint a aquells ajuntaments de poblacions que no tenen volum ni capacitat per mantenir aquesta estructura. Sembla que hi hagi por que l'atur afecti la classe política i s'hagin de buscar la vida com la resta de les persones.

Més d'un cop hem demanat l'ajust de l'administració a criteris d'eficiència i eficàcia i el seu encaix a les circumstàncies econòmiques actuals, és insolidari vers la població que es segueixin mantenint estructures sobre dimensionades que en molts casos estan infrautilitzades o buides de contingut. M'estic referint a Consells Comarcals, Diputacions, alguns parlaments autonòmics i al Senat, així com també a empreses públiques que presenten un injustificable cost al erari.

Podem ser tolerants i comprensius vers les retallades si els polítics i les administracions s'apliquen amb equivalent intensitat la seva mateixa medicina.

Ens podem imaginar una nova era en que la societat no hagi de suportar una càrrega tan feixuga?

LOURDES DALMAU és economista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.