Duran i gimcanes


  • Comparteix:

maria.vila

Maria Vila


Publicat: el 14/mai/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest cap de setmana s'ha celebrat el Congrés d'Unió Democràtica de Catalunya. Josep Maria Vila d'Abadal, amb tota la maquinària del partit en contra i un Duran que reparteix càrrecs des de 30 anys, ha aconseguit prop d'un 20% dels vots.

Malauradament, el partit de Carrasco i Formiguera es troba cada vegada més lluny de l'ideal que en va inspirar la fundació l'any 1932: 'La independència no convé, es una ficció', afirmava un Duran que sembla ignorar la història del seu propi partit. Les coses, però, han començat a canviar: un 20% és una xifra no gens menyspreable, i ningú no dubta que amb un sistema de llistes obertes Vila d'Abadal hauria obtingut uns resultats encara millors.

Mentre Duran atacava les tesis independentistes, a Sant Cugat els joves de la JNC organitzaven una gimcana per la independència. Mentre el líder d'Unió renega de l'estat propi, Convergència aprova al seu Congrés una moció que pretén posar-hi rumb. Si els dos partits tenen opinions diferents en una qüestió tan crucial com aquesta (o almenys això ens volen fer creure a CDC), com és que continuen federats? Al final potser haurem de donar les gràcies a Duran que, tot i girar l'esquena a la història del seu partit, 'posa seny' a la federació i no genera frustració. O potser organitzar gimcanes ja forma part de la gracieta. Mentrestant, uns quants milers de catalans esperen un acte de valentia per part del seu president.

MARIA VILA és estudiant de Dret



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.