La Marató per la Pobresa


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 18/mai/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 27 de maig, TV3 organitza la Marató per la Pobresa, i Sant Cugat s'ha afegit a la diada organitzant diverses activitats de les moltes que es fan arreu del país amb la intenció, molt lloable, de mostrar solidaritat cap un col·lectiu que, per desgràcia, cada cop és més nombrós.

Segurament estic a punt de ficar-me en un jardí de difícil sortida, o estic intentant posar damunt la taula un tema, un debat que no és políticament correcte. Però bé, ho intentarem.

La qüestió és que no ho veig clar. Deixo de banda l'esperit ben intencionat que mou la iniciativa. No ho dubto gens. Però, de debò la Televisió de Catalunya ha d'organitzar una jornada per recollir almoïna o conscienciar-nos a tots plegats d'un problema que, evidentment, és molt i molt greu ? Tinc seriosos dubtes de si el fet de no tenir habitatge, de no poder menjar, d'haver-se quedat sense feina, de que tota una família es trobi a l'atur, de no poder arribar a final de mes, es pugui afrontar des d'un punt de vista caritatiu. Potser estem afrontant un problema molt greu des d'una vessant assistencial, i no crec que aquesta sigui la solució. Estem parlant de drets de ciutadania irrenunciables (feina, habitatge, alimentació...) que han de tenir solucions polítiques. I precisament les 'solucions polítiques' que es prenen s'allunyen molt de les paraules i les bones intencions que hi ha darrere d'aquesta marató. Si no, com s'explica que anem retallant en allò que ens pot permetre poder trobar sortida al problema de la pobresa mentre posem bona cara quan es tracta de repartir solidaritat ? Com lliguem el lluitar contra la pobresa amb les retallades, per exemple, en educació o cultura, dues eines indispensables si volem formar ciutadans crítics i amb oportunitats ? I com ho lliguem amb les retallades en sanitat, amb fer lleis que facilitin els ERO o amb rescats públics dels bancs ?

Crec que estem afrontant un problema estructural des d'una visió que no busca arribar al moll de l'ós de la qüestió. Posats a proposar, llenço una idea per una propera ocasió: Marató pel repartiment de la Riquesa. Al cap i a la fí, si cada cop n'hi ha més que tenen menys és perquè cada cop n'hi ha menys que tenen molt, no ?

A veure quanta gent s'hi apunta.

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.