La casella de 'finalitats socials' en la declaració de la renda


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 23/mai/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En aquests dies, i en les properes setmanes tots, o quasi tots, estem immersos en la recopilació de la documentació per poder fer la declaració de renda del 2011.

ESCOLTA-HO

A l'hora de omplir l'imprès ens trobem amb una casella que ens pregunta si volem que es destini un 0.7 % de la quota a fins socials. Si marquem aquesta casella de Finalitats Socials en la nostra declaració de la Renda ajudem a més de 5.000.000 de persones en risc d'exclusió social.

En la declaració de l'any passat, més de nou milions de persones solidàries la van marcar. Malgrat la crisi i el descens del nombre de contribuents de l'impost i de la quantia total recaptada, 53.000 persones més van marcar la casella de Finalitats Socials en exclusiva o juntament amb la de l'Església catòlica.

Del total recaptat, un 78% es va destinar a contribuir en el desenvolupament de programes d'acció social; un 19% a recolzar l'execució de programes de cooperació al desenvolupament, i un 3% a la posta en marxa de programes dirigits a afavorir el medi ambient.

Gràcies a aquestes aportacions, l'any passat es van engegar un total de 1.082 programes, desenvolupats per 410 entitats d'acció social.

Dels 207 milions d'euros distribuïts a programes d'acció social, més de 125 milions es van destinar a programes dirigits a persones majors, a persones amb discapacitat i al col·lectiu infància i família. Així i tot, l'any passat es van quedar sense assignació més d'1.000 programes dirigits a persones desfavorides.

Marcant la casella de Finalitats Socials al fer la declaració de la Renda, no s'ha de pagar més ni li retornaran menys, és un gest solidari que no costa res a la persona contribuent.


'Una nació que gasta mes diners en armament militar que en programes socials s'apropa a la mort espiritual.'
Martin Luther King (1929-1968. Defensor dels drets humans)


TON MARIMON és coordinador d'Intermón-Oxfam a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.