Més de 18 milions de persones en risc de patir una greu crisi alimentària al Sahel


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 21/jun/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Més de 18 milions de persones estan en risc de patir una greu crisi alimentària a la regió del Sahel, situada entre l'Àfrica Occidental i la Central. La situació és extremadament preocupant a Mauritània, Níger, Burkina Faso, Mali, Txad, Gàmbia i el Senegal a causa de l'escassetat de precipitacions, a les males collites, als preus dels aliments, així com la falta d'inversió en infraestructures i serveis socials. Els conflictes regionals a Nigèria i Mali, per causa dels quals més de 320.000 persones s'han vist obligades a fugir de casa a la recerca de refugi, agreugen la situació. Necessiten urgentment aigua i aliments.

La combinació letal de factors com ara els conflictes regionals, els alts preus dels aliments, la sequera, així com la pobresa arrelada i la falta d'inversió en infraestructures i serveis socials, ha fet que aquest països s'enfrontin de nou a l'amenaça d'una greu crisi. La inseguretat alimentària podria afectar més de 18 milions de persones a tota la regió del Sahel de l'Àfrica Occidental i Central, entre elles a més d'1 milió de nens i nenes que podrien patir desnutrició greu, segons l'Oficina per a la Coordinació d'Assumptes Humanitaris de l'ONU (OCHA).

Aquesta situació s'explicaria, entre altres motius, per la irregularitat de les pluges que ha portat com a conseqüència una mala collita a la regió. Segons la FAO, la producció agrícola a la regió s'ha reduït un 26% des de 2010. En països com Gàmbia i Txad hauria baixat fins a un 50 per cent si es compara amb xifres de l'any passat.

Desafortunadament, aquesta situació no és nova al Sahel. Les seves taxes de desnutrició crònica es troben entre les més elevades del planeta.


'Desprès d'escalar una muntanya molt alta, vam descobrir que hi ha moltes altres muntanyes per escalar'.
Nelson Mandela (1918. Polític sud-africà)


TON MARIMON és coordinador d'Intermón-Oxfam a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.