El G20 falla als mil milions de persones que pateixen fam al món sencer


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 4/jul/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La recent reunió del G20 ha deixat de banda un altre cop la dimensió social de la crisi i ha fallat als milions de persones que estan patint els efectes de l'estretor pressupostària.

S'esperava que la Seguretat Alimentària fos una prioritat per a aquesta cimera, però el G20 no ha presentat un pla per garantir el dret a l'alimentació per als mil milions de persones a tot el món que cada dia pateixen fam. Això és encara més preocupant quan aquesta cimera coincideix amb la crisi alimentària al Sahel en què 18 milions de persones estan a punt de patir una greu fam.

L'ajuda oficial al desenvolupament ha caigut per primera vegada en 14 anys. A Espanya, la reducció ha estat de gairebé el 50% del pressupost. No obstant això, els caps d'Estat no han donat suport a d'altres solucions als problemes d'eradicació de la pobresa i de lluita contra el canvi climàtic. La Taxa a les Transaccions Financeres, una de les alternatives més viables i en què Europa està a prop d'arribar a un acord per a la seva implementació, ni tan sols ha estat debatuda. No obstant això, podria permetre recaptar recursos fonamentals per finançar polítiques socials. També s'ha quedat fora la taxa a les emissions del transport marítim, amb la qual es podria dotar de 25.000 milions de dòlars addicionals la lluita contra els efectes del canvi climàtic.

Com va afirmar el portaveu d'Oxfam, Carlos Zarco, 'aquest és un resultat immensament decebedor. La crisi europea desvia el focus d'atenció dels greus problemes del model de creixement que ha demostrat els seus efectes perjudicials. Els líders estan fallant per la seva falta de visió i de solucions efectives, tot i que més de la meitat de persones pobres viuen en països del G20'.

'El mag va fer un gest i va desaparèixer la fam, va fer un altre gest i va desaparèixer la injustícia, va fer un altre gest i es va acabar la guerra. El polític va fer un gest... i va desaparèixer el mag'.
Woody Allen (1935. Director i actor nord-americà)


TON MARIMON és coordinador d'Intermón-Oxfam a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.