El nas del Tortell contra els diners de l’Adelson


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 6/jul/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'altre dia sentia al Tortell Poltrona dir que el Circ Cric plega. Que aparca de manera definitiva les gires que, any rera any, ha anat fent pel país. Cansat dels pals que els hi posen a les rodes, cansat de rebre cosses en lloc d'ajuts, ha decidit que es queden de manera fixa sota la falda del Montseny, el paratge idíl·lic on tenen instal·lada la carpa del circ. Allà, qui ho volgui els pot anar a veure i gaudir d'una bona estona envoltada de rialles, piruetes, malabars i sentit de col·lectivitat.

Una mica més avall, força a prop de Sant Cugat, un senyor multimilionari amb molt pocs escrúpols i moltes exigències veu i comprova com cada cop que ve per casa nostra li posen una catifa vermella, el reben les autoritats més importants i torna cap a casa seva cofoï i, suposo, dient lloances de com en som de generosos els catalans.

Travetes i entrebancs per al nas del Tortell.

Travetes i entrebancs per a un col·lectiu que fa molts i molts anys que li dóna al circ un toc molt especial que ens fa sentir orgullosos quan es passegen pel país i pel món.

Travetes i entrebancs que als santcugatencs i santcugatenques ens hauria de fer reflexionar si tenim en compte que som ciutat amiga del circ.

Abraçades, petonets i fer la vista grossa amb el panxut de Las Vegas.

Abraçades, petonets i fer la vista grossa amb algú que, sota 'l’argument' que ens traurà de la crisi, ens demana saltar-nos les lleis, fomentar l’especulació i carregar-nos el territori.

I així anem, enviant el país a fer punyetes amb l’explicació que aquí tot és COMPATIBLE, paraula màgica que només vol amagar unes preferències molt clares. La crisi se supera amb valors sòlids que ens facin entendre que el futur és col·lectiu o no és, que les cares que veus quant surts del CIRC CRIC són molt més trascendents que les butxaques plenes de 'diners ràpids' que poder tens quan surts de l’Eurovegas.

GUIM PROS és portaveu de la CUP

Bonica metàfora del país: el nas carinyós del Tortell davant la panxa amenaçadora del yankee.

Segur que si els nostres polítics passegen pel CIRC CRIC i es deixen anar hi trobaran la imaginació necessària que ens permetrà sortir d’aquests moments tant complicats sense la necessitat de jugar-s’ho tot al “black Jack”.

Que ja sabem què passa quan es juga amb la banca …



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.