Les crispetes són per al cinema


  • Comparteix:

pere.casajoana

Pere Casajoana


Publicat: el 23/jul/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A l'inici de primer curs de periodisme s'ensenya als alumnes l'obligació de verificar les fonts d'informació. Si aquest dogma forma part del codi deontològic dels periodistes també hauria de ser-ho per aquells que ens dediquem a generar corrents d'opinió: els polítics.

No es pot opinar sobre Eurovegas després de visionar en una sessió doble de dissabte tarda 'Casino' i 'Leaving Las Vegas', excel·lents pel·lícules, però ficcions al cap i a la fi, que ERC, ICV i la major part del PSC han agafat com a argumentari per a manifestar la seva negativa al fet que s'implanti el que s'ha denominat Eurovegas: hotels, espais per a convencions, sales de jocs, centre comerical i d'espectacles en un entorn de l'àrea metropolitana, focalitzant la seva ubicació al Baix Llobregat, quan el govern treballa en diferents ubicacions i supòsits, cap d'ells, evidentment dins de l'Apocalipsi que ens volen fer creure

Dins d'aquesta línia d'imaginar i difondre supòsits han actuat els representants locals dels grups que s'autoanomenen progressistes amb el soterrament de l'alta tensió de Valldoreix-Mirasol: rodes de premsa, panflets, pasquins fotocopiats, que si no és farà, preguntes al ple, que si subvencions que es perden, etc. que no han fet més que confondre els veïns i veïnes de Sant Cugat.

Ha estat un tram final de negociacions complicat, a causa de la situació econòmica general, però amb discreció, tenacitat i enginy durem a bon port el projecte que inicià el president de l'EMD Francesc Cardoner. Hem reixit: soterrarem les torres d'alta tensió durant el 2013.

Aquest és el mateix camí que fa servir el govern, en les seves alternatives i possibilitats, per a negociar un projecte que tan dolent no pot ser si també el vol Madrid. M'explicaré: cal dinamitzar més el nostre país com a punt de trobada pel turisme de qualitat, per les convencions, que són la porta d'entrada per l'establiment d'empreses al nostre país. Volem I+D, sí, i quanta més millor, però només amb això no ens en sortirem. Necessitem inversions per tal de situar Catalunya en quants més mapes millor.

El conseller Recoder, i així ho demostrà durant onze anys amb la tasca i el llegat que deixà al nostre municipi, treballa en la linia de allò que sigui beneficiós per al nostre país,i tal com hem fet nosaltres a una escala menor no, cal radiar 'urbe et orbi' totes les negociacions fins que hi hagi una proposta ferma a explicar. Seny i bona feina.

PERE CASAJOANA I SINGLA és regidor del Grup Municipal de CiU a Sant Cugat


PD:Mentrestant el PP local embrancat en les seves cabòries de gènere: NS/NC



  • Comparteix:

COMENTARIS

Senyor Casajoana, vostè sap que la veritat és tossuda i en el cas del soterrament de l'alta tensió de Valldoreix-Mirasol encara més. Entenc que ara vulguin capgirar La realitat és que els veïns saben llegir entre línies. Tampoc aconseguiran convèncer que aquest soterrament és gràcies a vostès quan parlen del Sr.Cardoner. Qui realment va aconseguir signar l'acord (que vostes no van respectar) va ser Montserrat Turu encara que els sàpiga greu. Senyor Casajoana, nosaltres dos sabem el que ha passat, oi?

Jaume Massanés i Papell. Enviat el 23/jul/12


Benvolgut sr. Massanés, de ben cert sé que jo he estat present a les darreres reunions de la Comissió de Seguiment per al Soterrament, per tant tinc dades objectives per a poder emetre la meva opinió. Tots els acords els van assolir tant l 'Ajuntament com l'EMD a través dels seus representants, abans i ara. Crec, i no s'ofengui, que li és d'aplicació el primer paràgraf del meu article. PD. Continuar és l'acció posterior a iniciar, i a la vegada és prèvia a finalitzar

Pere Casajoana i Singla. Enviat el 23/jul/12


L'únic dada objectiva és que la intenció de l’ajuntament era el "silenci administratiu" perquè la Generalitat (CIU) no havia pressupostat la seva part. Per vostès és més prioritari la política de partit que el benestar de la gent. Vostès no comptaven amb que els veïns i entitats ho denunciessin públicament i llavors van haver de córrer i cobrir la quantitat necessària amb els pressuposts de l'ajuntament i de l'EMD. En una paraula els van enxampar a contra peu. Han faltat al respecte i per mostra un botó: Quan la FAV en representació de les entitats i associacions de Valldoreix i Mira-sol va demanar a l'alcaldessa una reunió per conèixer com ho anaven a solucionar la resposta va ser que estava molt ocupada i no tenia hora lliure fins al 19 de setembre, devia entendre que el tema no era prou important o vostès encara no havien trobat com cobrir la part econòmica dels seus socis a la Generalitat. El més trist de tot es que ens vàrem assabentar per la premsa, cosa fan habitualment. Finalment li recomano que no doni lliçons de res i sigui una mica més humil. Vostè es un nouvingut i no em demani verificar les fonts d'informació perquè aquest tema el conec des del 2005 i vaig estar present en moltes reunions incloent en la que es va decidir demanar el projecte a Endesa a canvi de la cessió d’un terreny per una subestació elèctrica que necessitaven. Si us plau informis abans de donar lliçons.

Jaume Massanés i Papell. Enviat el 23/jul/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.