Terratrèmol municipal (2)


  • Comparteix:

Miquel Herrada

Miquel Herrada


Publicat: el 31/jul/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja comença a arribar remor de rebel·lió interna al PP per la reforma de la llei de bases de règim local que proposa limitar l'autonomia municipal per la via de la reducció de competències i l'asfíxia financera. De moment, algunes fonts no identificades que filtren missatges a la premsa. Però anirà a més.

ESCOLTA-HO

La protesta creixerà perquè el poder municipalista del PP també lamenta que la proposta del govern de Rajoy pretengui anar molt més lluny del que apuntava la proposta de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), controlada pels populars. Una cosa és clarificar el repartiment competencial entre administracions i replantejar la prestació d'alguns serveis per fer-los sostenibles, aquí hi ha consens. Però una altra ben diferent és buidar de contingut polític els ajuntaments, reduint-los a una oficina de gestió de concessions, i blasmar-los injustament pel desviament del dèficit públic d'Espanya.

Demostraria intel·ligència el govern de Rajoy si decidís, tot i les pressions d'Europa, aturar la tramitació d'aquesta proposta i tornar a negociar-la amb la FEMP i amb tot el municipalisme, també el català. I, de pas, podria aprofitar la frenada per començar a dir la veritat i deixar de llançar míssils acusant els municipis de malbaratar els diners públics, com si els ajuntaments fossin els principals causants de la crisi del deute que amenaça Europa. Míssils que, per cert, arriben amb massa facilitat a les portades dels principals mitjans de comunicació d'Europa sense que ningú s'aturi a contrastar les dades.

MIQUEL HERRADA és periodista i director de Cugat.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.