La segregació per gènere en l'educació pública de CiU i PP


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 19/set/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat dilluns el ple municipal es va aprovar una moció del PP amb el vot de CIU (prèvia presentació d'esmenes) que es titulava 'Moción del Grupo Municipal Popular a favor de la educación diferenciada'. La moció original sorgeix, tal com va explicar el portaveu del PP, arran de l'estimació que ha fet el Tribunal Suprem (TS) de Cantàbria i Andalusia de les resolucions d'aquests governs en retirar el concert econòmic a aquelles escoles que realitzen educació diferenciada (segregació per gènere).

En la moció original es citaven estudis o opinions a favor de la segregació per gènere en l'escola com les següents:
-Les escoles segregades afavoreixen la integració de minories desfavorides.

-Afavoreixen l'autoestima dels nens i nenes.
-Combaten la desigualtat de gènere.

-Són més sensibles en el procés de maduració de nens i nenes.

-Redueixen els casos d'assetjament sexual.
-Afavoreix millors resultats acadèmics.


D'altra banda, la mateixa moció instava el ministeri d'educació a la introducció de l'educació diferenciada en l'educació pública (la no concertada entenc).

Crec que és important ser respectuós amb l'elecció de l'escola per part dels pares, dret recollit a la legislació vigent. Crec, però, que determinades afirmacions poden ser qüestionables ja per elles mateixes. Entenc que la lliure elecció (sobre segregació o sobre valors ètics o morals) no ha de ser suportada econòmicament pel conjunt dels ciutadans atès que la prioritat de l'educació pública ha de ser l'escola pública.

Entenc que Unió Democràtica (UDC) donés suport a aquesta moció. Ara bé, la ja tradicional i 'cacarejada' vessant socialdemòcrata de Convergència Democràtica (CDC) va quedar en això... una declaració interna silenciada i ...inexistent.

En aquesta moció no parlàvem de la LEC, però, com saben, el PSC va decidir que la política educativa hauria de ser motiu de consens i PSC, CIU i ERC van donar-hi suport total (ICV majoritari) a la Llei d'Educació de Catalunya (LEC). Entre els punts, es mantenia el concert a les escoles segregades. Crec que el consens en matèria educativa s'ha trencat per part de CIU, i per aquest motiu entenc que el PSC hauria de desvincular-se del punt referit. ICV, CUP i PSC van votar en contra de la moció aprovada per CIU i PP.

En hores, el Sr. Rajoy i el Sr. Mas tindran una trobada que segur serà el principi de la convocatòria d'unes eleccions. A vegades penso que, en algunes coses, les similituds són feridores.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.