Diguem-li a Rajoy que s'equivoca. Resposta al desmantellament de la cooperació al desenvolupament


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 3/oct/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En la dècada dels 80 comencem a sentir què era allò del 0,7%. Des de llavors, la solidaritat ha estat un dels emblemes de la ciutadania espanyola.

ESCOLTA-HO

Des de llavors, la ciutadania espanyola ha estat al costat dels que més sofreixen: vam alçar la nostra veu contra la passivitat dels governs en el genocidi de Ruanda, ens bolquem quan l'huracà Mitch va afectar greument a Amèrica Central, vam ser un poble generós en la tragèdia del tsunami, vam ser el tercer país enviant ajuda a Haití, i, en plena crisi econòmica, gratem milions d'euros de les nostres butxaques per pal·liar l'impacte de la fam en la Banya d'Àfrica.

Tota aquesta solidaritat ha suposat un missatge clar per als nostres governants durant 32 anys, la qual cosa s'ha traduït en una política pública de solidaritat amb els pobles més desfavorits, una política que ha salvat vides i que ha millorat la de milions de persones.

Però ara, pel Sr. Rajoy i el seu govern, aquesta política de cooperació al desenvolupament, això que hem creat entre tots i totes, val ZERO.

Desmantellar 32 anys de cooperació suposa condemnar avui a la gana a milions de persones. Significa més desigualtat i més pobresa.

I a més és injust; injust que el Govern continuï retallant les polítiques socials quan sabem que hi ha alternatives (com la Taxa a les Transaccions Financeres, i unes altres com recuperar l'impost sobre el patrimoni, perseguir l'evasió fiscal, no comprar nous avions i obussos) que no maltracten encara més als més febles.

Intermón Oxfam té una missió clara i, per això, en el marc dels brutals ajustos econòmics que considerem injusts, regressius i equivocats, centrem els nostres esforços en el que més ens toca: denunciar la desprotecció de les persones més vulnerables del món.

Ens dirigim a Rajoy, perquè és ell qui s'equivoca amb aquesta decisió, és ell el qui no ha valorat el cost humà d'aquest desmantellament, i la reculada des d'un punt de vista de valors: si la cooperació ens dignifica, aquestes retallades ens avergonyeixen

'Un home ha de tenir sempre el nivell de la dignitat per sobre del nivell de la por'.
Eduardo Chillida (1924-2002. Escultor basc)


TON MARIMON és coordinador del comitè d'Intermon Oxfam a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.