Aprofitar el moment


  • Comparteix:

alvaro.benejam

Álvaro Benejam


Publicat: el 2/oct/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Que bonica és la seu de Convergència Democràtica de Catalunya del costat del Passeig de Gràcia de Barcelona. És un edifici de diverses plantes situat en una de les zones més cares de la ciutat. Sens dubte, deu tenir un alt valor econòmic, encara que hi hagi la crisi que patim.

Com a mínim val 3,3 milions d'euros (i dic com a mínim perquè tots sabem que val molt més). Almenys el jutge que instrueix el cas 'Palau' (recordem: Felix Millet & company) ha cregut que l'edifici té un valor suficient per cobrir la fiança que va demanar a CDC, en trobar indicis d'existència de finançament il·legal del partit.

Per la meva professió estic acostumat a veure com s'imposen fiances als jutjats. No obstant això, en aquest cas em va sorprendre molt (per la duresa de la mesura) que un jutge donés 24 hores a CDC per dipositar la fiança.

Però és que aquest no és l'únic cas de corrupció que afecta el partit d'Artur Mas, ja que el seu secretari general, Oriol Pujol, està també sent investigat per corrupció en el cas de les ITV.

És curiós veure com cada cop que els líders de CiU tenen la ombra de la corrupció al seu voltant pugen el nivell de victimisme, intentant fer creure a tothom que els catalans estem sent maltractats per l'Estat.

No dic que aquesta sigui la raó principal de l'escalada sobiranista que està duent a terme CiU. Segur que a més el senyor Mas té un afany de protagonisme exacerbat i un complex d'inferioritat que el fa voler destacar massa.

No sé exactament quants anys porta en política en Mas (Oriol Pujol ja porta en política des que era un nen petit), però segurament són molts, i sempre ha estat el seu partit pactant amb els successius governs de l'Estat dels últims 30 anys. Llavors per què ara s'apropa a las tesis independentistes?

No fa falta ser molt llest per veure que modulen el seu catalanisme en funció del interessos personals. Per tant, ara que els casos de corrupció els acorralen i que la situació econòmica a Espanya es dolenta aprofiten el moment per posar als ciutadans de Catalunya en contra d'Espanya i per abanderar-se amb l'independentisme, arribant fins i tot a avançar dos anys les eleccions autonòmiques sense raó aparent i sense legitimitat per fer-ho. D'això se'n diu cortina de fum.

Evidentment es tracta d'interessos personals i no dels interessos generals del catalans.

ÁLVARO BENEJAM PERETÓ és regidor del Partit Popular



  • Comparteix:

COMENTARIS

Quina barra, però quina barra. Vostés els del PP que tenen no se quants corruptes al seu partit a tots els nivells local, autonòmic, nacional tenen la barra de dir el que vosté diu. Potser parla per coneixament de causa, per experiència o potser és que el nostre president Mas ha fet de president de CATALUNYA i posat fil a l'agulla d'un procés que els molesta molt. Però no pateixin ja estem preparats per tot allò que vostés vulguin...

vicenç valls i mercadé. Enviat el 2/oct/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.