Fent camí ja estem guanyant


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 12/oct/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Anar pel carrer i veure i sentir molta gent que et para i et pregunta, amb cara d'esperar una resposta afirmativa, si la CUP es presentarà a les eleccions del proper 25 de novembre. Ser partícep d'un procés col·lectiu que ha suposat veure com s'han fet multitud d'assemblees obertes arreu del Principat on tothom podia dir-hi la seva sobre els pros i els contres de presentar-se a les eleccions del proper 25 de novembre.

Veure el capital humà que estem arrossegant amb un projecte que, nascut als municipis i tenint molt clar que aquest és un espai indispensable, ha estat capaç de mantenir una manera de funcionar absolutament democràtica un cop ens hem plantejat de fer el salt. Saber que formo part d'un projecte que té molt clars els límits territorials de la seva nació, el seu marc de lluita, i que ara tan sols s'està posant damunt la taula la independència d'un tros del meu país, que va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

Percebre que hi ha molta gent que veu la CUP com quelcom diferent, allunyat de la manera tradicional de fer política, i està convençut que això és fruit de la feina que estem fent als municipis. Comprovar que no ens fa por ser valents i valentes, encara que això suposi anar contracorrent, i dir amb convicció que el nostre projecte nacional (autodeterminació, independència, Països Catalans) és indestriable del nostre projecte social (justícia social, defensa irrenunciable d'allò públic, proposar alternatives a les retallades) perquè volem tenir país el dia de demà.

Fugir de tot allò que planteja una 'unitat' acrítica, respectant a tothom, per tal d'intentar fer pedagogia del nostre projecte polític i del què nosaltres entenem per unitat. Ser conscient que el camí que vam iniciar ja fa força temps és el que ens ha de fer veure que nosaltres ja 'hem guanyat', perquè estem ajudant a crear teixit popular, de base, arrelat al territori, i estem esdevenint una eina útil per a molta gent. Potser és un camí més llarg i difícil, però de ben segur que és més consistent.

Tenir clar que si el 26 de novembre ens llevem i trobem que no hi ha cap cadira del Parlament ocupada per la CUP no passa res. Ningú ens va dir que això seria fàcil i encara ens quedarà un munt de feina per fer. Tenir clar que el 26 de novembre ens llevarem i comprovarem que hem estat capaços i capaces de pujar un esglaó més en la nostra lluita diària per l'alliberament nacional i social dels Països Catalans. La nit del 22 de maig del 2011, el dia de les eleccions municipals, recordo que ens miràvem a la cara i, sense necessitat d'haver-nos de dir gran cosa, els nostres ulls parlaven sols i deien un 'Mare meva, el que hem fet!'. La nit del 25 de novembre del 2012 ens tornarem a mirar a la cara i, de nou, sense necessitat d'haver de dir-nos massa coses, els nostres ulls diran 'Això ja no hi ha qui ho aturi'.

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.