Ho volem tot


  • Comparteix:

ignasi.bea

Ignasi Bea


Publicat: el 23/nov/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dimecres al Teatre de la Unió, davant de 150 persones, un dels oradors de l'acte de la CUP citava un cèlebre científic que deia: 'Si busquem resultats diferents no podem fer el mateix sempre'. Malgrat aquesta evidència, és molt probable que gran part dels i les catalanes aquest diumenge tornin a fer el que sempre han fet: Votar els de sempre, els que ens han dut fins aquí.

No em refereixo només a la dreta que mana aquí i allà aplicant implacablement el receptari de la dama de ferro. D'esquerra a dreta de l'hemicicle, les forces polítiques del Parlament porten dècades gestionant l'autonomisme i posant pedaços més o menys reeixits a un sistema polític i econòmic inviable. Uns fent-nos creure que és el millor dels sistemes possibles i altres assumint-lo com a mal menor i intentant edulcorar-lo. Per acció o per omissió, tots -absolutament tots- han acceptat les regles del joc.

Alternativa?
Quina alternativa poden plantejar les “esquerres” que seuen al Parlament? Quina capacitat de transformar res tenen si estan endeutades milionàriament amb els bancs? Quines esquerres? Les que han aprovat reformes laborals i han iniciat les retallades? Les que ocupaven consells d'administració de les caixes i van tolerar la bombolla especulativa i esperonar la privatització de serveis públics? Les que ens van imposar Bolonya i quan vam sortir al carrer per dir que no volíem que convertissin la universitat en un supermercat ens van convèncer a cops de porra? Les que només surten al carrer quan estan a l'oposició? Les que conviuen alegrement amb la tupinada dels blocs electorals als mitjans però quan fan un debat a 3 posen el crit al cel? Les que s'han convertit en empreses que reparteixen càrrecs i escalfen cadires a diputacions, consells comarcals i altres organismes?

Assimilades per les institucions i sense contacte real amb el carrer, absorbides per les dinàmiques d'un sistema polític viciat i acomodades i convertides en classe política, no representen cap alternativa.

I és que de res serveix posar a règim a la bèstia ni posar-hi quatre pedaços. Això no funciona i a la CUP hem decidit fer una esmena a la totalitat a una estafa que ens nega el futur. Volem la independència des de fa 40 anys, independentment de modes i enquestes. Tenim molt clar que sense sobirania econòmica no hi ha independència i que de res haurà servit tot plegat si la capital es trasllada de Madrid a Berlín. No volem pagar un deute il·legítim perquè a qui pertoca pagar els plats trencats és als bancs que l'han generat, i creiem que recursos imprescindibles com l'aigua i l'energia han de ser patrimoni de tots.

Som diferents pel què pensem, però també per com ho fem. Perquè no demanem crèdits als bancs i ens autogestionem. Perquè hem limitat els sous i els mandats dels futurs parlamentaris i ens hem prohibit la duplicitat de càrrecs. Perquè creiem que fer política és defensar interessos col·lectius i no viure d'aquests.
I tot això no són paraules maques, retòrica buida o 4 eslògans ben trobats. És el que fem als pobles i ciutats on tenim representació o governem. Perquè mentre ens privatitzen Aigües Ter-Llobregat, als municipis en què governem municipalitzem l'aigua. Perquè fem consultes populars per decidir sobre urbanisme i organitzem trobades veïnals per tractar qüestions tan importants com el pressupost. Perquè lluitem per destapar l'amiguisme i la corrupció. Perquè denunciem l'especulació i elaborem reglaments de pisos buits per fomentar el lloguer social. Perquè ens tanquem als ajuntaments per denunciar el segrest de la democràcia i el xantatge dels bancs.

Diumenge cal posar un peu al Parlament per dur-hi aquesta veu. I dilluns seguirem, com sempre, a tots els fronts. Perquè ho volem tot i no renunciarem a res.

IGNASI BEA és regidor de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.