Pla Director de Cooperació, Pau i Drets Humans 2012-2015


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 28/nov/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el darrer ple municipal del passat dia 19 es va aprovar el Pla Director de Cooperació, Pau i Drets Humans. Tot i que ja estem a les acaballes del 2012 inclou aquest any degut a que la seva elaboració no ha estat fruit d'un dia sinó el resultat d'un llarg procés participatiu tant de l'equip de govern com de la resta de grups municipals i la majoria d'entitats que formem part de la Xarxa Solidària de Sant Cugat.

Tot i que el tema del pla entenc que és una cosa que ens ha de preocupar a tots, la seva aprovació no va ser unànime, ja que els quatre representants del grup municipal del PP hi van votar en contra.

És paradoxal que en ple segle XXI de la globalització i de les tecnologies, que ens fan present a l'instant el que està succeint a l'altre part de món, encara haguem de sentir el discurs de la caritat i de que la cooperació amb els països del sud, no és cosa nostra sinó de l'estat... Senyors i senyora regidors del PP, avui no hi ha pobres d'aquí i d'allà, hi ha pobresa i així ho deixa ben clar aquest Quart Pla quan en la seva introducció diu:

'És per això que considerem que es molt necessari enfortir els vincles de la cooperació local amb l'agenda internacional per tal que la ciutadania pugui visualitzar com també de de l'àmbit local es pot contribuir a generar canvis globals'.

I també afirma en la presentació del Context General en el que s'emmarca aquest Pla Director: 'Acabar amb la pobresa i les desigualtats és un objectiu que globalment cal aconseguir i des de Catalunya hem de contribuir-hi'.

Com a membre de una de les entitats que formem la Xarxa Solidària, me'n alegro molt d'aquesta aprovació perquè estic segur que no quedarà en uns mers papers sinó que és una base sòlida sobre la que seguirem treballant, com fins ara, en aquests quatre anys.


'Si sabés que el món s'acaba demà, jo, avui encara, plantaria un arbre'.
Martin Luther King (1929-1968. Defensor dels drets humans)


TON MARIMON és coordinador del comitè d'Intermon-Oxfam de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.