Desitjos pel 2013


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 9/gen/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Permeteu-me que en aquesta primera columna de l'any reculli una sèrie de desitjos que he llegit en la web Canalsolidario.org, que faig meus i voldria que també fossin vostres.

- Que el 2013 sigui l'any del tractat sobre comerç d'armes. Que acabin d'una vegada per sempre les guerres i conflictes actuals al món.

- Que la lluita contra la pobresa i l'exclusió social sigui el centre de l'agenda política a tots els nivells.

- Que es parin d'una vegada per tots els desnonaments i amb això el sofriment que estan generant a milers de persones en l'Estat espanyol. I que les persones que s'han quedat sense llar vegin reconegut el seu dret a un habitatge digne.

-Que s'afronti el frau fiscal i l'economia submergida. A més, fomentem una economia propera, com és l'economia social.

- Que davant el discurs de la por amb el qual volen silenciar-nos sorgeixin flors de solidaritat i fraternitat en cada cor.

- Que aquells que han de prendre decisions, s'atreveixin a fer-ho amb valentia, que s'oblidin de les pressions, que no reneguin de la seva vocació de servei públic, i que es creguin de debò que les coses poden canviar.

- Que el nou govern català s'adoni del caràcter estratègic de la cooperació per a la internacionalització de Catalunya i deixi de tractar-la com una política menor.

- Que tots els nens, nenes i joves del món puguin tenir una infància digna, que puguin tenir accés a l'educació i que siguin educats en la igualtat i diversitat, i també amb el respecte a la seva cultura, els seus costums i les seves tradicions.

- Que tots i totes puguem accedir a la sanitat de manera gratuïta.

- Conscienciem-nos i actuem per la cura del nostre Planeta. És possible això, actuant i consumint amb responsabilitat, reciclant, reparant, reutilitzant, reduint. Un altre món és possible amb gestos i actuacions senzilles.

- Que ens oblidem ja de la caritat i parlem de justícia social per tots i totes. Que no mori ni un sol nen de gana o set; que la diferència entre rics i pobres s'escurci; que predomini l'educació a la bel·ligerància.

- Que s'acabi la corrupció en tots els àmbits, perquè impedeix que es puguin fer canvis positius.

- Que la il·lusió i motivació ens ajudi a seguir lluitant per un món millor i a conservar intacta la certesa que podem fer-ho.


El que fa feliç a l'ésser humà no és la fe posada en algú o en quelcom superior i perfecte, sinó aconseguir allò que realment genera esperança.
Jordi Llompart (1962. Productor, director de cine, escriptor i periodista català)


TON MARIMON és coordinador del comitè d'Intermon-Oxfam de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.