Dret a l'habitatge i 'alta política'


  • Comparteix:

Miquel Herrada

Miquel Herrada


Publicat: el 6/feb/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És una bona notícia que s'hagi constituït la Taula de l'Habitatge a Sant Cugat, que aplega l'Ajuntament, entitats financeres, entitats socials i veïnals, la PAH i els partits polítics. És urgent trobar mecanismes per possibilitar que el dret a l'habitatge es pugui exercir realment, en un context econòmic en què cada vegada més famílies perden el sostre i queden desemparades.

ESCOLTA-HO

Seria tota una lliçó d'alta política comprovar que, des de l'escala local, es poden trobar solucions efectives que permetin eradicar, o com a mínim mitigar, la xacra dels desnonaments. Ja hem comprovat que les solucions no arriben des de les esferes supralocals, i que els òrgans legislatius diuen estar lligats de mans i peus per conceptes com 'l'equilibri pressupostari' o 'l'estabilitat macroeconòmica', que són subterfugis per no dir clarament que els bancs tenen la paella pel mànec.

Que la Taula de l'Habitatge funcioni bé, com un lloc on abordar problemes concrets i buscar solucions des de la proximitat i la voluntat d'entesa, seria una demostració palpable que l'alta política és, en realitat, la política de proximitat. La que ataca els problemes quotidians de la ciutadania, les seves necessitats i interessos, malgrat l'escàs marge que ofereix un marc jurídic que s'ha fet sense atendre els drets la majoria, sinó els privilegis d'una minoria.

MIQUEL HERRADA és periodista i director de Cugat.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.