'Que jo sàpiga, no ha comès cap irregularitat...'


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 8/mar/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La frase del títol la va dir no fa gaires dies el president Artur Mas referint-se al fins fa ben poc president del grup local de CDC, el senyor Xavier Martorell, per intentar justificar el perquè no se'l cessa de les seves funcions com a director general de Serveis Penitenciaros. De fet, però, la podria dir qualsevol 'líder' de qualsevol gran partit de casa nostra referint-se a alguna persona de dins del seu partit. Subterfugis legalistes que crec que no amaguen el problema real de fons: manca d'ètica personal i manca d'honestedat que s'hauria de suposar i hauria de ser indestriable de qualsevol persona que ocupi un càrrec públic.

Que algú hagi espiat, hagi robat amagant-se rera les sigles d'un partit, hagi arreglat requalificacions, hagi col·locat amics o amigues a treballar que no tenen la capacitat suficient, etcétera, és greu. És molt greu, vaja. Però allò que de veritat és greu és què hi ha en el fons de tot el què ara està sortint a la llum: un sistema de partits, sobretot els més grans, que han esdevingut agències de col·locació de persones, que han esdevingut grans màquines piramidals formades per petites famílies que no dubten a aixafar-se entre elles per tal d'assolir el poder. Com expliquem, si no, que aquella persona que tens assentada al costat en una executiva local la puguis veure com un potencial enemic fins al punt que la fas espiar?

De veritat volem canviar tot això ? Doncs no hi ha més remei que canviar d'arrel les estructures dels partits polítics. Els partits polítics han de ser només eines que serveixin per poder transformar la societat a partir de les idees que defensin. Han de ser això i només això. I és al voltant d'això que s'han d'organitzar. I s'han d'omplir de gent que es mogui i actuï en funció d'un projecte polític. I s'han de dotar d'un corpus legal que impossibiliti entendre que allà s'hi va a fer alguna cosa més que defensar un projecte polític. Estructures obertes, transparents, horitzontals.

I tot això s'ha de fer ràpid per un motiu molt clar: fora dels passadissos i dels grans despatxos cada cop hi ha més gent que pateix. Si estàs sense feina o t'estàs a punt de quedar sense feina; si estàs sense casa o t'estàs a punt de quedar sense casa; si ets jove i no et pots emancipar ; si has de marxar del teu país per poder guanyar-te la vida... Amb quina cara t'has de mirar l'espectacle mediàtic que, dia rera dia, veiem per la televisió, llegim als diaris o escoltem per la ràdio ?

Que no sigui massa tard, perquè la situació que estem vivint és un caramel d'allò més dolç pel populisme, i la historia n'és plena d'exemples.

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.