Carta al bisbe de Roma


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 5/mai/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'Comences el teu camí en moments d'extrema feblesa de l'Església. Li passa com a aquell jove que va fugir nu de l'hort de les oliveres: li han arrencat les vestidures amb les que es protegia: secretisme, hermetisme, negació de l'evident. Però és precisament ara que apareix nua i desguarnida davant de la mirada justiciera del món, que per fi i inesperadament se li ofereix la meravellosa ocasió de revestir-se només amb el mantell de la glòria del seu Senyor.

'Trobaràs moltes pedres en aquest camí: crítiques, resistències i fins i tot travetes... mira de guardar-te una mica a tu mateix. I per si no les encertes totes, que se n'ocupin les santes de l'Església de Roma... T'han anat a buscar gairebé a la fi del món i ha estat un encert. Gràcies per haver acceptat de quedar-te, sense ni tan sols tornar a recollir les teves coses. Menys mal que les sabates que portes, semblen còmodes. Som molts a resar per tu encara que no siguem de la teva diòcesi. Ens alegra que siguis tu l'encarregat de vetllar per l'Església universal. De sobte, torna a tenir sentit anomenar 'Papa' al Bisbe de Roma. Que el Senyor et beneeixi i et guardi i vessi sobre teu el bàlsam de la seva pau.'

Dolores Aleixandre, fragment de 'Carta al Bisbe de Roma'.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

COMENTARIS

De sobte torna a tenir sentit??? Com que de sobte? Com que torna? Benvinguda novament a l'Església, Dolores.

Estanislau Vives Serra. Enviat el 6/mai/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.