Fotem el camp ja!


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 26/abr/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dins la bogeria del 'tot és ETA', vuit joves de Donostia han estat condemnats a presó per la seva pertinença política. Formen part de l'organització juvenil Segi, i això l'Estat Espanyol no ho pot permetre. La bonica història de resistència d'aquests joves que han estat uns dies tancats en un pavelló de la seva vila que estava envoltat permanentment les vint-i-quatre hores del dia per una cadena humana que intentava impedir que poguessin ser detinguts.

El setmanari La Directa treu a la llum, en el seu últim número, un magnífic reportatge on apareixen documents que demostren clarament la relació directa que hi va haver entre el jutje Baltazar Garzón i les tortures que van patir els detinguts dl 1992. Documents on els independentistes detinguts narren les tortures i que estan signats per l'insigne jutje 'defensor' dels drets humans arreu del món.

La darrera sentència d'un tribunal espanyol sobre el tema de la inmersió lingüística (només que un alumne ho demani les classes podran ser en castellà) ens porta, sí o sí, a la necessitat d'exercir la insubmissió i la desobediència a les aules.

Una professora i economista catalana que exerceix a la Universitat de Georgetown de Washington ha denunciat que el govern espanyol ha mogut fils perquè no li renovin el contracte, ja que el mes de setembre va participar en un acte de la cadena Al-Jazira on va defensar el dret a decidir. La universitat va sol·licitar el mes de novembre al govern espanyol que li vol renovar el contracte i aquest rebutja la sol·licitud perquè diu 'cal canviar el procés administratiu de totes les càtedres que hi ha als Estats Units'.

Les persones que formen part de la PAH són 'nazis' i 'totalitàries' perquè practiquen els 'escraches' amb els polítics que s'han oposat a la ILP que busca la dació en pagament amb caràcter retroactiu.

L'alcalde de Burjassot ha estat portat davant la justícia acusat de 'fomentar l'odi' i 'prohibir la llibertat d'expressió' per no haver deixat que una organització política obertament feixista i xenòfoba (Alianza Nacional) fes una paradeta informativa al seu poble.

Més enllà dels arguments econòmics i de l'espoli fiscal, això també és Espanya. Convé explicar-ho i denunciar-ho quant en una balança, al costat dels arguments economicistes, parlem d'independència i de dret a decidir. Hem de marxar per raons que van molt més enllà de les balances fiscals. Hem de marxar perquè tenim raons democràtiques de pes que parlen de drets elementals i bàsics.

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.