1 de Maig. Reivindicació vigent


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 1/mai/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui, com cada any, treballadors i treballadores sortiran al carrer en l'assenyalada data del primer de maig. Les manifestacions pacífiques i reivindicatives es tornaran a fer, igual que les realitzades fa uns dies en defensa dels serveis públics. Des de fa temps s'està posant en qüestió la política (no la bona o la dolenta, tota) i també els sindicats.

Crec que els partits polítics necessitem canvis, adaptar-nos més a la societat, lluitar contra la corrupció, ser útils, obrir-nos etc. En la mateixa línia segur que els sindicats també necessiten actualitzar determinats missatges i segurament caldria avançar cap a un model sindical com l'Alemany, amb una amplíssima afiliació sindical i coresponsabilitat i presència en els consells d'administració.
Malgrat tot, en els darrers anys hi ha una campanya de descrèdit cap als sindicats que esdevé feridora i sobretot injusta. Injusta ja que es deslegitima la concertació (el diàleg) entre els diferents agents socials, econòmics i polítics, i es mostra el fet de governar a cop de decret com un aspecte de bona gestió.
La memòria és curta, i ja s'ha oblidat el paper de les històriques representacions sindicals en l'assumpció de condicions laborals progressivament més òptimes.
Com sabeu, el Partit Popular ja fa temps que converteix els divendres en un NODO repetit i constant de canvis d'opinions, de globus sonda, de recentralització i de retallades que afecten a l'Estat del Benestar. Cal també dir que l'anterior govern de l'estat s'hauria d'haver plantat en determinades reformes imposades. El que és curiós és com aquells que no utilitzen els serveis públics diuen que estan sobredimensionats i que cal 'aprimar' el sector públic.
Avui, milers de treballadores i treballadores tornaran a reivindicar el seu paper negociador, reclamaran que la reforma laboral solament ha fet més barat l'acomiadament i no ha fomentat la contractació o que els serveis públics igualen i que fomentar la desigualtat no és just ni digne.
A la nostra ciutat el govern municipal farà com sempre, treure el focus de les reivindicacions laborals i desmarcar-se del concepte dreta-esquerra amb el tantra repetit que ara la diferència entre esquerra i la dreta ja no existeix i que la gestió privada és millor. Com el dia de la marmota, sempre igual.
Bon dia reivindicatiu del treball

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.