Allò que comença malament acaba malament


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 25/mai/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta història comença quan el passat mes de gener el Consell d'Administració de Promusa aprova la construcció, en una primera fase, de 75 habitatges al mig d'un bosc d'alzines de la Floresta. Posteriorment, durant el Consell de Barri del més de març, el regidor d'Habitatge i responsable de Promusa, el senyor Raül Grangé, presenta amb un PowerPoint els detalls de la nova promoció d'habitatges en règim de venda.

ESCOLTA-HO

Sorprenentment després de la seva exposició, manifesta que no acceptarà preguntes. Els membres de UASC allí presents l'interpel·len i forcen preguntes de les que solament reben respostes evasives abans que el regidor marxi precipitadament del consell. Davant d'aquesta actitud, UASC es va quedar sol demanant al president del consell, el senyor Carles Brugarolas, que convoqués un Consell de Barri extraordinari per tractar aquest tema de forma participativa i amb tota la informació sobre la taula.

Als pocs dies UASC torna a demanar públicament, mitjançant els mitjans de comunicació locals, la celebració d'aquest consell extraordinari. Durant aquest temps és sorprenent l'actitud i el silenci de l'equip de govern i d'algunes de les forces polítiques, amb o sense representació al ple municipal. Tant sorprenent com la enorme rapidesa amb la que Promusa fa tot el procés per captar els possibles compradors d'aquests habitatges i el sorteig corresponent. Encara és més sorprenent quan, a dia d'avui, no coneixem l'entitat financera que es farà càrrec del finançament d'aquesta promoció.

La segona part de la història comença quan la Plataforma creada a La Floresta per la defensa del bosc d'alzines intervé al Ple Municipal d'aquest dimarts dia 21 llegint un manifest.

La resposta per part del senyor Raül Grange és llastimosa i impròpia d'un gestor públic. Diu, entre altres, frases com:

- Que aquesta promoció de pisos és necessària perquè ho necessiten 385 famílies. Aquest senyor sap perfectament que ningú a la Floresta està en contra de fer pisos de Promusa. El que es demana és que s'aprofitin el pisos buits o que les noves promocions siguin de lloguer i ubicades on estaven previstes des de fa molts anys, per exemple a la plaça de Miquel Ros i el seu entorn.

- Reconeix que es talaran al voltant de 130 arbres. Hem de recordar que inicialment va dir que l'impacte ambiental seria indistingible.

- Finalment es justifica recordant que al llarg de la història si no s'haguessin talat arbres ara no tindríem tantes cases.

Davant d'aquestes actituds de menyspreu, d'urgències sospitoses i de nul·la voluntat de donar més explicacions, UASC vol manifestar el següent:

- Tornarem a demanar a l'alcaldessa i al president del Consell de Barri de la Floresta un consell extraordinari urgent a la Floresta amb l'únic objectiu d'obtenir, amb la màxima transparència, la informació d'aquesta promoció.

- Donarem suport a la Plataforma Unitària per impedir la construcció d'aquests habitatges i per salvar els boscos de la Floresta. Cal recordar que amb aquesta promoció obririen la Floresta a la voracitat dels interessos urbanístics depredadors.

- UASC està a favor que la Floresta pugui disposar d'habitatges socials de lloguer. Per aconseguir-ho apostem per l'aprofitament de habitatges buits o de nova construcció però en zones no forestals.

- A més, la crisi immobiliària fa que els preus que Promusa pot oferir per les promocions de compra siguin poc atractius ja que, cada vegada més, són similars als de les promocions privades. A tot això s'afegeix les dificultat de l'accés al crèdit per els particulars.

- Demanem un informe de la situació econòmica de Promusa i el perquè de tanta urgència per tramitar la venda d'aquesta promoció.

- Iniciar un estudi sobre la conveniència o no de continuar amb la seva funció inicial en un moment de crisis com el que estem vivint.

Creiem que amb tot això queda demostrada un cop més la validesa d'aquella dita que diu que 'allò que comença malament acaba malament'. Fem-ho bé, aturem definitivament aquesta promoció i estudiem la millor forma possible perquè la Floresta pugui disposar de nous habitatges socials respectant sempre el medi ambient.

JAUME MASSANÉS I PAPELL és portaveu d'Un Altre Sant Cugat (UASC)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.