Que CiU no ens enredi


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 4/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Que no ens enredin. Per moltes bones intencions i paraules, que després s'emporta el vent, Convergència i Unió és una formació política ben de dretes i ben neoliberal i, per això mateix, té uns 'principis' clars respecte als conflictes laborals. Una nova mostra del que dic la van donar al ple passat rebutjant una moció que donava suport als treballadors de Hewlett Packard enfront als acomiadaments que l'empresa està executant a Sant Cugat.

El propi Carles Brugarolas, tinent d'alcalde d'Economia i Ocupació, ho argumentava així: 'Estem davant d'una empresa global que ordena els seus processos de la manera que més li convé. No estem davant d'una empresa que explota o maltracta els seus treballadors'. Quin concepte d'explotació o maltractament té el senyor Brugarolas? I els seus companys de formació? M'agradaria veure'ls en una situació similar i que comprovessin que el sol fet d'estar exposat a l'atur ja contempla una relació de desigualtat en el món laboral. Si entenem l'atur com un mecanisme de poder i una eina que es pot fer servir per contenir els salaris a uns nivells mínims, mantenir la precarietat en la majoria de contractes i contenir la capacitat de resposta dels treballadors i, per extensió, de les classes populars, és explotació. A més l'atur també es configura com una eina de repressió psicològica ja que seran els propis treballadors que s'hauran de doblegar a aquestes mesures per por a quedar-se amb menys encara del que ja tenen.

Quan CiU rebutja aquesta moció i entén que no ha d'intervenir com a administració pública, s'està posicionant i pren part en el conflicte d'una manera o altra. El cas és que HP vol rebaixar sous, ampliar jornades i reduir vacances als treballadors. I a això es sumen els acomiadaments que l'empresa porta fent des de fa dos anys i mig. Fruit de les negatives en les diverses negociacions, la plantilla d'HP Consultoria i Outsourcing va començar ahir una vaga indefinida per forçar un acord i que l'empresa no apliqui les mesures unilateralment. Els treballadors han mogut fitxa i el primer dia de vaga ha tingut un seguiment del 95%.

L'actitud hipòcrita i contradictòria que adopta l'equip de govern quan diu que comparteix les preocupacions dels empleats però alhora entén que l'empresa no actua atemptant contra els drets laborals és una manera més de marejar la perdiu i difuminar el discurs. Senyores i senyors de CiU, parlin clar, vostès prenen part en els diversos conflictes socials tant a nivell autonòmic com municipal i encara no els he vist ni al costat de la comunitat educativa ni del sector sanitari, per posar dos exemples evidents. Ara doneu també l'esquena als treballadors d'HP. La realitat és que cada vegada més gent se n'adona a qui us deveu i de quin peu calceu.

Des d'aquí, tot el suport a la lluita dels companys de la CGT-HP, tota una mostra de resistència i dignitat.

MARCO SIMARRO és estudiant d'arquitectura, membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i militant d'Arran Sant Cugat
@MarcoSz4



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.