Al juny, la falç al puny i la Festa per la Unitat Popular


  • Comparteix:

ignasi.bea

Ignasi Bea


Publicat: el 7/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Juny és, objectivament, el sisè més de l'any segons el calendari gregorià. Arriba sempre puntual després del maig i puntual marxa abans del juliol, i a diferència d'aquests, només té 30 dies. I malgrat les teories apocalíptiques que pronosticaven un estiu primaveral, aquest juny sembla que ja ha arribat la calor. El juny té, a més a més, el privilegi de tenir la nit més curta de l'any i la diada de Sant Joan, festa nacional dels Països Catalans.

Al llarg de la història, el mes de juny ha donat per omplir moltes pàgines de tinta. Un juny de 1640 començava la revolta dels segadors a Catalunya, fruit de la confluència d'una revolta pagesa contra el règim senyorial i l'oposició de les classes benestants contra el centralisme; un 6 de juny els aliats desembarcaven a Normandia i molts es deixaven la pell a Omaha, Sword o Juno Beach; i anys després, el 1963, la soviètica Valentina Tereixkova es convertia, a bord de la nau Vostok-6, en la primera dona cosmonauta de la història.

A Sant Cugat, aquest juny s'iniciava el cap de setmana passat amb la mostra Sant Cugat Actiu i finalitzarà amb la Festa Major, però aquesta és la setmana de la 2a Festa per la Unitat Popular (FUP), organitzada per la CUP, Arran, Endavant i el Casal Popular La Guitza. La segona edició de la FUP va començar dimecres al Terra Dolça amb la presentació del llibre 'Artur Mas on són els meus diners?' a càrrec d'un membre de la revista 'Cafè amb Llet', que ens va il·lustrar sobre la corrupció a la sanitat catalana i ens va explicar detalladament com una bona colla d'il·lustres catalans s'han estat lucrant amb els diners de tots i totes. Els actes seguiran avui divendres amb la presentació, al teatre de la Unió, de l'Anuari MèdiaCat sobre els silencis mèdiatics més significatius de l'any passat. Notícies que els mitjans han obviat deliberadament, com el fet que la patronal va rebre 32 milions d'euros d'ajudes públiques de la Generalitat, que bona part de les empreses amb més guanys als Països Catalans aprofiten la crisi i les reformes laborals per acomiadar treballadors i seguir guanyant més, o que l'any passat van morir 11 persones sota custòdia o en el marc d'intervencions policials a casa nostra. I més, senyora, i més!, que deia l'Ovidi.

Hi haurà espai, també, per àpats populars, fira d'entitats, una assemblea territorial oberta, actes polítics i música enllaunada i en directe, amb Yacine & the Oriental Groove i Rumb al Bar. Lluita sí, festa també, com diem i practiquem a l'esquerra independentista. Dies farcits d'actes on ens volcarem per mostrar que, malgrat els embats continus de la crisi, hi ha alternatives possibles i necessàries. Físicament a Sant Cugat, mentalment amb els i les treballadores d'HP que dilluns van començar una vaga indefinida en defensa dels seus drets laborals. I amb el Jaume també, que aquest cop no podrà participar-hi com l'any passat, però que segueix present a cada passa que fem.

Va per tu, Jaume. Prometem que guanyarem

IGNASI BEA és regidor de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.