Quines arts aquests d'Esart!


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 14/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja fa molt de temps que, amb l'excusa de la crisi econòmica, tots plegats ens estem empassant uns gripaus que ben aviat, si no ho aturem, tindran la mida d'un llangardaix. Tot està anant ràpid, molt ràpid i, si avui mirem enrere, pel camí ens hi podem trobar hospitals i escoles tancades amb metges i mestres que n'estan fins al capdamunt, retallades escandaloses dels sous i condicions dels treballadors públics, desnonaments i suïcidis de desesperació, ERO a empreses públiques i privades seguint criteris més que dubtosos, l'estafa de les preferents, la disminució esgarrifosa dels ajuts als serveis socials, l'augment de l'IVA en els productes i activitats més necessàries, i un llarg etcètera que aviat correrà el risc de no tenir fi.

A la nostra ciutat tampoc no anem sobrats de recursos, per què enganyar-nos. Podríem estar molt pitjor, és cert, però això sembla ser que tampoc no és excusa a l'hora de prendre iniciatives per part de l'equip de govern que crec que són, si més no, arbitràries. La darrera, un conveni amb el Grup Montcau perquè al Conservatori de música municipal s'hi imparteixin estudis de batxillerat relacionats amb el món de les arts (Esart).

En contra de l'aprofitament d'un espai que els matins està buit i que, amb l'ús que se li donarà, suposarà uns ingressos per l'ajuntament ? No, en absolut.

En contra de com ha anat tot plegat. Ja fa força temps que els diferents partits que hi ha al consistori vam decidir dotar-nos d'unes taules de treball des d'on poder consensuar, entre d'altres coses, col·laboracions publico-privades. Se'n van fer un parell, si no recordo malament, i es van aturar. I ara, de cop i volta, ens trobem amb un decret d'alcaldia damunt la taula que otorga a una empresa privada la gestió d'un espai públic. El consens en mans de les majories absolutes el carrega el diable.

En contra que el conveni tingui un seguit de clàusules que, a la llarga, poden ser molt més beneficioses per la fundació privada que per l'ajuntament.

En contra dels preus prohibitius dels cursos que s'hi impartiran (de ben segur molt interessants), de la forta càrrega d'elitisme que porta implícita el projecte i de la competencia deslleial que s'establirà amb centres públics de la ciutat que ja ofereixen cursos semblants.

En contra que el fins no fa gaire president del Patronat d'Educació, en Valentí Feixas, sigui un dels caps visibles d'aquest grup. Res en contra d'ell, en absolut. Més aviat al contrari. Però també és evident que les formes, sovint, hi són per alguna cosa, i hi ha coses que són lletges, que fan mal als ulls.

No qüestiono la legalitat de l'adjudicació, però tant complicat era fer un concurs públic ?

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.