Com serà la República Catalana?


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 13/jul/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sense cap mena de dubte, disposar d'un estat proporciona les millors eines per poder garantir als seus ciutadans i les seves ciutadanes la preservació dels drets i llibertats fonamentals. Tenint en compte l'actual conjuntura de crisi econòmica i social, amb les dramàtiques conseqüències per a les persones que la pateixen, ERC es ratifica, si cal, en la necessitat de tenir un estat propi que vetlli pel benestar de la gent. Una República Catalana lliure és a dia d'avui l'única solució que ens queda.

El model del nou estat català el decidirem entre totes i tots, des d'ERC apostem per un model republicà que assumeixi els següents compromisos:

- Assegurar l'accés universal i de qualitat a la sanitat, l'educació, el coneixement i la cultura.
- Respectar el territori i tenir cura dels nostres recursos naturals.
- Respectar el nostre patrimoni lingüístic i alhora enriquir-nos de la diversitat humana que ja viu al nostre país.
- Comprometre'ns internacionalment com a país a assolir la pau, així com lluitar pels drets fonamentals de tots els pobles del món.
- Garantir unes condicions de vida dignes a tots i cadascun dels ciutadans i les ciutadanes del nostre país.
- Respectar totes les creences religioses dins d'una societat laica.
- Desplegar un sistema democràtic basat principalment en la participació ciutadana i proximitat entre les institucions i la ciutadania.

Contràriament al que alguns repeteixen constantment, amb el desig de convertir-ho en realitat, la societat catalana és prou madura per afrontar un repte d'aquesta magnitud. Assolir un estat independent ja no és una quimera, és la millor proposta que hem tingut mai al nostre davant. Aconseguir-ho ara és a les nostres mans. Hem d'empènyer per tal que els que ho poden fer realitat no dubtin, i sobretot hem de treballar per impedir que ningú no es quedi fora d'aquesta nova República Catalana.

La conferència Nacional per la República Catalana que ERC va celebrar el passat cap de setmana, va culminar amb el suport explícit de l'Aliança Lliure Europea, la Nova Aliança Flamenca, el Partit Nacional Escocès i el Partit Quebequès. El món ens encoratja a fer servir la democràcia per allò que ha estat creada, donar la darrera paraula al poble. No els podem pas decebre!

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.