El Pacte per la Nit: una nova decepció?


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 19/jul/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Reunió de valoració del primer any de funcionament del Pacte per la Nit que ja fa força temps vam acordar entre els grups polítics de la ciutat, les entitats i associacions de veïns, l'equip de govern i els tècnics municipals. Hi assisteixen els grups políics, l'equip de govern i els tècnics municipals. I les entitats de la ciutat ? On eren?

En Julià, representant de la CUP a la trobada, davant l'abscència d'aquestes, va demanar suspendre la cita. No era un capritx ni una rebequeria i, com que la resta no ho van voler, va decidir marxar. Quin sentit té fer la valoració d'aquest primer any de funcionament del Pacte per la Nit si no hi són cap de les entitats de la ciutat, cap de les que van treballar per l'elaboració del Pacte? Quin sentit té si tenim present que es tracte d'un pacte que bàsicament es va fer per posar intentar posar d'acord entitats i veïns de la ciutat? I si ens qüestionem per què no hi eren? No ens podem plantejar que poder veuen que, després d'un any, no s'han acomplert molts dels acords conscensuats a què es va arribar amb l'el·laboració del Pacte? De debò que això també será paper mullat, com tantes i tantes coses que s'han acordat i que després no han servit de res?

Mirem enrere aquest any, amb sinceritat i sense apriorismes, i analitzem si realment hi ha concordança entre allò que diu el Pacte per la Nit i els motius que porten a les entitats de la ciutat a queixar-se. I, si fem això, veurem que tenen raó, que hi ha hagut incompliments constants, que els compromisos inicials s'han esvaït quan han topat amb les necessitats de les entitats i les seves activiats.

Ho he dit moltes vegades i ho repatiré els cops que faci falta: a la CUP se'ns poden retreure moltes coses, segur. I reconeixerem els nostres erros els cops que faci falta. Ara bé, crec que no se'ns pot retreure, en aquests dos anys que fa que som a l'ajuntament ni abans quan hi participàvem des de fora, que no ens creguem això dels processos participatius. Hi som i hi serem sempre, fent propostes i intentant arribar a conscensos. De fet, ens estem fent un tip de participar en comissions, taules de treball, que teòricament s'han creat per arribar a acords entre totes les parts participants i que després han anat com han anat. El problema del Pacte per la Nit, però, potser és que està viciat d'origen. Realment vam aconseguir, entre totes les parts, arribar a uns acords força ambiciosos que, quan s'han hagut de trasladar a la realitat del dia dia, han topat amb un model de ciutat que sembla que no està disposat a tolerar depèn quin tipus de coses. Però això ja ho sabiem des de l'inici i, per acabar trobant-nos on som ara, potser era més senzill no començar res.

Però tranquils, que ens tornarem a trobar el setembre i nosaltres hi seguirem insistint i ens seguirem fent pesats. Els Kortatu, en una de les seves cançons més recordades, deien allò de 'aunque este todo perdido siempre queda molestar'. Doncs això, que seguirem molestant perquè encara creim que s'han de guanyar moltes coses.

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.