No cometem els mateixos errors que els nostres avis (ideològics)


  • Comparteix:

pere.casajoana

Pere Casajoana


Publicat: el 2/set/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'esgrafiat és una tècnica decorativa de façanes feta amb dues capes successives d'arrebossat de diferents colors, un cop seques, burxant la primera deixa veure el color de la que està amagada, formant-se belles composicions.

Darrerament molts polítics i els partits als que pertanyen estan perdent aquesta capa de bonisme superficial, a què anomenen Llibertat, alguns tan sols una fina pàtina i estan deixar entreveure el que tenen amagat, i es deixen veure com el que realment son: intolerants, tant d'esquerra com de dreta. Aquest 'O estàs amb mi o estàs en contra meu' va ser el que dugué a un 'Levantamiento' contra l'ordre establert, (curiós oi? Avui el reivindiquen), una guerra civil i a una dictadura que ningú n'hauria d'estar orgullòs.

Ningú? Darrerament detecto actituts més pròpies de la Falange i del POUM prebèl.lics. Sense entrar en detalls de l'ètica i l'estètica dels uns i altres el que més m'amoïna és la pèrdua general de moderació i consens que dugué la Constitució del 78 aprovada per la gent que volia deixar endarrera el franquisme, perdent la memòria si era necessari.

Jo no vaig votar per edat la Constitució, els meus pares si que ho feren, però les circumstàncies del 78 no són les mateixes que les actuals, llavors era entre escollir iniciar el camí o anar-se'n pel pedregar, 35 anys ens separen, però encara ens separa molt més la incomprensió de molts espanyols al fet català.

Llavors cal preguntar-se: Si s'està trencant el consens del 78 a costa de la pèrdua de moderació un cop els del PPSOE s'han tret la pell de xai per ensenyar clarament la de llop, i els que no vam votar o els qui van fer-ho avui demanarien altra cosa, cal que sustentem la Constitució viva artificialment? Cal que patim un Estatut raspallat, deixat finet i suspès en la seva essència federalista pel Constitucional? Si les lleis no són inmutables, canviem-les.

Només CiU està duent amb seny, fermament i sense eixelebraments la gestió dels complicats moments en què vivim. Iniciem un nou camí cap a la Independència en la que podrem viure sense el clar ofec econòmic que té causa en la no gestió íntegra dels tributs generats al nostre territori, de manera que puguem educar els nostres fills, cuidar els nostres avis i curar els nostres malalts, tant a la Vall d'en Bas com al Baix Llobregat i no pagar trens d'alta velocitat buits i aeroports per estrenar fora del nostre territori.

Serveixi la Diada d'enguany amb la Via Catalana per reivindicar un estat propi, a través del Dret a Decidir, honorar i recordar als nostres avis però també per demanar un futur per als nostres fills i nets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.