Lliçons


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 20/set/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La marea verda de l'educació a les Illes i la seva #vaga indefinida: lliçons de dignitat davant la impunitat totalitària que sembla ser que et poden donar les urnes. La caixa de resistència (2056-0009-74-4102003418) per tots aquests mestres que no para de créixer: lliçons de solidaritat que demostra, una vegada més, que els Països Catalans no són cap entelèquia.

La Via Catalana, l'Encerclem La Caixa i la glorieta Sònia, les manis de l'esquerra independentista: lliçons de força i optimisme d'un poble unit, alegre i combatiu.

La resposta a tot això, barrejant ninots de paper, vaques independentistes i els nens i nenes de l'Info K: lliçons de com, molt sovint, el ridícul no té límits.

El paper d'una Catalunya estat dins o fora de la UE, amb euro o sense, etc: lliçons de com en molts moments existeixen els grisos i no tot és blanc o negre.

Els moviments de la política espanyola a nivell exterior: lliçons i senyals que ens diuen que anem pel bon camí.

El fitxatge de Rodrigo Rato pel Banc de Santander després del seu pas per Bankia, les declaracions de l'especulador immobiliari que vol portar el Barcelona World a casa nostra, el paper de Narcís Serra i els seus amiguets a la comissió d'investigació sobre les caixes, etc.: lliçons que ens ensenyen que la voracitat del capitalisme no té miraments ni vergonya.

La cadena de les persones amb discapacitats exigint que no se'ls hi retallins els ajuts: lliçons de com la miseria humana dels poderosos no té fí.

L'assassinat d'un militant antifeixista a Grècia a mans de dues persones del grup Alba Daurada, l'atac a la seu de la Generalitat de Madrid per part d'un grup de feixistes d'Alianza Nacional, els continus atacs que es donen al País Valencià, les salutacions feixistes que darrerament han fet militants de les Nuevas Generaciones: lliçons de que el feixisme té mil cares i que, si no estem atents i no i oposem resistència, quan ens ho proposem potser ja serà massa tard.

De matinada i picant a l'ordinador fent la columna: lliçons de que les coses mai s'han de deixar per última hora.

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.