20 anys del Teatre-Auditori i 1r Aplec Jove


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 27/set/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els Lax'n'Busto van fer, ja fa uns quants anys, una cançó molt bona. Es deia 'Liceu' i, en una de les seves estrofes, parlaven de la diferència d'ambients i de tipus de gent que es trobaven així que travessaves la porta del teatre i sorties al carrer. En un metre i mig, passaves del glamur a la Barcelona canalla, i es barrejaven abrics de pell, penjolls i arrecades d'or amb prostitutes, camells i gent amb alguna copa de més.

Aquest dissabte, salvant molt les distàncies, passarà una cosa semblant a la nostra ciutat. La gent que vagi al Teatre-Auditori, que dilluns celebra els seus20 anys, es trobarà, quant entri o surti, una munió de joves celebrant l'Aplec Jove a la plaça del Rei. 'Xoc d'estils', que diria aquell. Sense valorar si un és millor que l'altre, perquè crec que és evident que estem parlant de dues ofertes d'allò més diferents, sí que ho podem utilitzar com a bonica metàfora del que és la cultura i l'accés a aquesta a la nostra ciutat.

20 anys d'un teatre municipal que massa sovint ha fet la impressió que només i podia tenir accés un determinat tipus de gent i una determinada oferta cultural.

20 anys de clars obscurs on es barregen, en molts moments, cultura de molta qualitat amb d'altres de poc risc i poc atreviment on es feia evident la voluntat de no tenir més interés que la segura compensació econòmica.

20 anys en els quals les companyies teatrals de la ciutat o d'altres entitats cultural han tingut poques oportunitats de poder gaudir d'un espai preciós que, al cap i a la fi, també és seu. I reconec que moltes vegades aquesta desconfiança poder neix de la desconeixença o de contemplar l'Auditori amb apriorismes. Poder és així, però també és cert que es podria haver fet molta més pedagogia i es podria haver intentat obrir molt més l'Auditori a tota la ciutat en general.
20 anys de molt pressupost públic, sense que això hagués de ser negatiu si les condicions de les entitats de la ciutat no fos la que és.
20 anys esperant una Sala B que sembla que arribarà més d'hora que tard mentre la UNIÓ cau a trossos esperant un acord.
I, davant de tot això, set entitats juvenils de la ciutat procedents del món del lleure, la política, la música o l'agricultura ecològica han unit esforços per poder oferir-nos una jornada plena d'activitats culturals. Xerrades i debats, sopar popular, dansa i música per recordar-nos i explicar-nos que a Sant Cugat també hi ha i es fa cultura des de la base i de manera participativa.
Una bona manera de valorar la feina d'aquestes entitats durant l'any és deixar-se caure aquest dissabte pel Parc Ramon Barnils i participar d'allò que han organitzat. Ja sigui mentre vas camí de l'Auditori o mentre vas camí de casa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.